Вижте кои руски атлети ще участват на Игрите в Рио 2016


Вижте кои руски атлети ще участват на Игрите в Рио 2016
Снимка: Getty Images / Guliver

1482 0

Арбритражният спортен съд отхвърли жалбата на Руския олимпийски комитет и забрани окончателно на всички лекоатлети на "сборная" да участват на Олимпийските игри в Рио 2016.

ОФИЦИАЛНО: БЕЗ РУСКИ АТЛЕТИ НА ИГРИТЕ

Това обаче не означава, че в секторите и на пистата няма да видим руснаци, състезаващи се в лекоатлетическите дисциплини. ИААФ разреши на всеки руски атлет да кандидатства за персонален ценз, като трябва да покрива определени изисквания, за да получи разрешение да участва като свободен състезател, без постиженията му да се причисляват към Русия.

Един от най-важните критерии на ИААФ е състезателят да не тренира в Русия и да не предоставя допиг проби от руски лаборатории преди Олимпийските игри. Очаквано много от кандидатурите бяха отхвърлени от ИААФ, но има двама одобрени - Юлия Степанова и Даря Клишина.

Степанова е състезателка в бягането на 800 метра, а Клишина е сред фаворитките за титлата във високия скок. И двете са обявени за предателки и родоотстъпници в Русия, задето не са проявили солидарност към сънародниците си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички