Селби надви Ракетата в прекрасен шоу мач пред хиляда души в "Универсиада"


Селби надви Ракетата в прекрасен шоу мач пред хиляда души в "Универсиада"
Снимка: Жаклина Симова

1035 0

Двама от най-големите майстори на щеката в историята Рони О'Съливан и Марк Селби отново избраха българските фенове за демонстрация на уменията си в един от най-атрактивните формати за гледане - 6 от 11 фрейма, при който всеки играч има 30 секунди на разположение за удар.

В прекрасна демонстрация именно на атакуващ, резултатен и бърз снукър Веселяка от Лестър спечели с 6:5, след като водеше с 3:1 на интервала, допусна обрат до 4:5, но в крайна сметка не само стигна до успеха, но и го направи със сенчъри брейк от 140 (най-големият за вечерта).

СНИМКИ ОТ СЪБИТИЕТО ВИЖТЕ ТУК

Според регламента в хода на мача състезателят може три пъти да поиска таймаут, а при липса на удар в рамките на 30-те секунди точките от прицелната топка се начисляват в актива на съперника.

Преди самия двубой Рони и Селби се срещнаха с фенове в бар "Ефбет Люлин", където раздаваха автографи и се снимаха с привържениците си.

Събитието в "Универсиада" предложи основно атакуващ снукър и почти никакви тактически дуели - двамата не си размениха повече от два поредни сейфти удари в нито един момент от мача.

Най-големият брейк на Селби бе 140 в 11-ия фрейм, а иначе той наниза и още един от 116, докато Рони се отличи със 133. Веселяка от Лестър поведе с 3:1 на интервала, след което Ракетата изравни и дори взе аванс с 5:4, но в крайна сметка световният номер 1 надделя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички