Отнеха от Русия домакинството на световно първенство


Отнеха от Русия домакинството на световно първенство
Снимка: Gettyimages.com

3302 0

Световното първенство по бобслей през 2017 г. няма да се проведе в Русия, както беше планирано. Домакин трябваше да е Сочи, където през 2014 г. бяха зимните олимпийски игри.

Решението е на Световната федерация по бобслей и скелетон (шейнички). То беше обявено на официалния сайт на IBSF. "Причините за това решение са две.

Първо, спортистите и треньорите от цял свят трябва да бъдат фокусирани върху състезанията е не върху обвинения и дискусии - обосновани или не. Второ, при така създалата се ситуацията няма да бъдат оценени огромните усилия, които Руската федерация по бобслей положи за организирането на това световно първенство. Международната федерация по бобслей и скелетон моли всички спортисти да се придължат към принципите на феърплей, което освен всичко останало включват и принципите за презумпция на невинност за всеки спортист независимо он неговата националност преди доказване на вината му", се казва в съобщението.

Най-вероятно световното първенство по бобслей ще се състои в германския град Кьонингзее. Причина за отнемането на домакинството на Русия е втората част от доклада на Ричард Макларън, според който има нови доказателства за допинг на олимпиадата в Сочи. Твърди се, че два златни медала в бобслей, както и един златен и един бронзов в скелетона са спечелени от руски спортисти, в чийто организъм е имало забранени вещества, прикрити от руските органи, пише "24 часа".

Засега няма никакви признаци, че подобни мерки може да бъдат предприети и по отношение на домакинството на световното първенство по футбол през 2018 г., на което домакин е също Русия.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички