Кобрата няма да чака Джошуа и Кличко, може да се бие в България за световната титла


Кобрата няма да чака Джошуа и Кличко, може да се бие в България за световната титла

3746 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев не е склонен да изчака реванша между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, за да се бие с британеца за титлата на IBF.

Пулев и неговите промоутъри от "Зауерланд" категорично настояват световният шампион да защити пояса си срещу българина или да го оваканти, съобщава "Дневник".

Пулев е задължителен претендент за титлата на IBF. Джошуа обаче изпрати молба до ръководството на IBF да задържи титлата, без да се боксира срещу българина, за да може да я запази за евентуален втори двубой с Кличко.

"Ние настояваме да се изправя за световната титла, а не да ги чакаме тях (Джошуа и Кличко) да си играят. Те могат да си отлагат, да си се мотаят. Ние сме отправили писмо до IBF да може да се играе за този пояс", заяви Пулев, който днес беше награден от Националната спортна академия (НСА).

Българският боксьор очаква въпросът да се реши до няколко седмици. Ако IBF не уважи искането на британеца, той ще трябва да се бие с Кобрата до края на 2017 г.

Ако това не се случи, титлата ще му бъде отнета и заложена в двубой между Пулев и някой от другите боксьори в челото на ранглистата на IBF, по всяка вероятност Карлос Такам.

"Ако Джошуа си играе с Кличко и му отнемат титлата, аз съм задължителен претендент, а следващият в ранглистата е Карлос Такам. Така че е възможно да се боксирам за световната титла в България", каза Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички