Китайският външен министър: Съпругата на Боян Петров прекрати спасителната акция


Китайският външен министър: Съпругата на Боян Петров прекрати спасителната акция
Снимка: Getty Images/Guliver

3969 0

Китайският външен министър Ван И заяви, че много съжалява за случилото се с българския алпинист Боян Петров. Той посочи, че съпругата на Петров - Радослава Ненова, е прекратила операцията по издирването на алпиниста.

Ван И говори по време на среща с външния министър на България Екатерина Захариева.

"Толкова съжалявам за Боян Петров. По нареждане на премиера Ли Къцян организирахме спасители, но метеорологичните условия и височината бяха проблем през цялото време. Неговата съпруга реши да прекрати операцията и вие ни уведомихме за нейното решение. Тази случка обаче е голям символ на приятелството между нашите държави", заяви китайският политик.

"Лично и от името на българския народ ви благодаря за помощта за Боян Петров. Бях в непрекъснат контакт със съпругата му. Знам от българи на място, че вашите спасители са действали изключително професионално. Тази акция, която обедини толкова държави, ще остане в историята на Хималаите. Дори със смъртта си Боян Петров ни обедини. Той се намира сега там, където винаги е искал да бъде", бяха пък думите на Захариева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички