Имоти на Национална спортна база се отдават без контрол


Имоти на Национална спортна база се отдават без контрол
Снимка: БГНЕС

1280 0

Въпреки констатираната тенденция на финансова дестабилизация, дружеството „Национална спортна база“(„НСБ“) ЕАД не е финансово зависимо от кредитори, финансира се изключително за сметка на собствени средства.

То е в ликвидно състояние, позволяващо своевременно и в пълен обем да изпълни своите краткосрочни задължения за сметка на текущите си активи, запазва финансовата си автономност и има нисък финансов риск, показва одита. Това показва извършения одит от Сметната палата на на „Национална спортна база“(„НСБ“) ЕАД за периода от 01.01.2013 г. до 31.12.2014 г.

Установено е, че дружеството намалява приходите си и увеличава разходите си за дейността през 2014 г. спрямо 2013 г., като по-голям е темпът на нарастване на разходите спрямо този на намаляване на приходите

„НСБ“ ЕАД е търговско дружество със 100 на сто държавно участие в капитала. Министърът на младежта и спорта упражнява правата на държавата като едноличен собственик на капитала на дружеството. Одитът е обхванал три области – управлението на дружеството, на имуществото му и възлагането на обществени поръчки.

От проверените 45 договора за отдаване под наем на дълготрайни материални активи, 8 са сключени без да е спазен редът за отдаване под наем, предвиден в Правилника за реда за упражняване правата на държавата в търговските дружества с държавно участие в капитала.

В областта на възлагането на обществени поръчки са констатирани нарушения в някои съществени аспекти.

При проверката и анализа на сключени през одитирания период договори за доставки, услуги и строително - монтажни работи за нуждите на „НСБ” ЕАД, е установено незаконосъобразно сключване на договори, стойността на които е изисквала възлагане по реда и условията на ЗОП, но не е спазен приложимият ред.

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички