Джошуа и Кличко не се интересуват от Кубрат Пулев... и това е добра новина!


Джошуа и Кличко не се интересуват от Кубрат Пулев... и това е добра новина!
Снимка: kubratpulev.bg

22683 0

След успеха над Кевин Джонсън в зала "Арена Армеец" никой не може да спре мача на Кубрат Пулев за световната титла в тежка категория на IBF. Това ще е втори опит на българина да спечели пояса, след като преди две години и половина загуби в 5-ия рунд от Владимир Кличко. Оттогава насам Кобрата е непобеден на боксовия ринг и ще получи своя шанс за титлата.

Големият въпрос отсега нататък е срещу кого? От "Зауерланд" за пореден път подведоха феновете на Пулев, обявявайки че той ще се изправи срещу Антъни Джошуа или Кличко - този, който спечели титаничния сблъсък между двамата. Нито един от тях няма план да се изправи срещу Пулев и всеки е готов да оваканти титлата на IBF в търсене на по-доходоносен двубой.

Британецът и украинецът имат клауза за преиграване на двубоя, при условие че Кличко спечели. При поражение самият Джошуа планира да се бие с някой измежду Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър или Тайсън Фюри. Единственият вариант Кличко да се бие с Пулев е, ако украинецът реши да не слага край на кариерата си.

Феновете на Кобрата (а и самият той) обаче трябва да са щастливи, че двамата титани в тежка категория нямат намерение да се бият с българина. Това, разбира се, не е от страх, а просто от предпочитанието на двамата да се бият в по-доходоносни мачове. За самия Пулев това е добре дошло, защото и двамата ще са абсолютни фаворити срещу него, а Джошуа тепърва се очаква да наложи тотална доминация в тежка категория. Вместо един от най-добрите в момента, Пулев ще се изправи срещу някой от ранглистата на IBF - и всички са зад него в класацията.

При отказ на Джошуа или Кличко да защитава титлата на IBF, то тогава сред евентуалните имена, срещу които Кобрата ще се бие, са Карлос Такам, Дейвид Хей, Луис Ортис, Вячеслав Гязков, Кристиан Хамър, Джарел Милър, Дилиън Уайт - съперници, които са много близо до класата и уменията на Пулев.

В следващите седмици и месеци ще чуете, че Кобрата иска да се изправи срещу победителя от мега сблъсъка Джошуа - Кличко, но бъдете сигурни - за да осъществи мечтата си, най-добрият вариант за Пулев е титлата да бъде овакантена.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички