"Българите ни даваха сили и надежда да продължим да търсим Боян Петров"


"Българите ни даваха сили и надежда да продължим да търсим Боян Петров"
Снимка: БГНЕС

1826 0

Изпълнителният директор на "Simrik Air" Йегеш Сапкота даде подробности относно последната акция по издирване на Боян Петров. Той обяви, че хеликоптерите са летели около час и половина от върха към базовия лагер в опит да намерят някаква следа в търсенето на българския алпинист, но са ударили на камък.

"В 7:51 часа непалско време излетяхме с нашия екип и двама българи, за да продължим мисията по издирването на българския ветеран Боян Петров. Отново прелетяхме над Шиша Пангма и бавно се придвижихме до базовия лагер като част от претърсването, с надежда че ще намерим поне някаква следа. Претърсихме и други части на планината. Полетът продължи час и 30 минути, но за съжаление нямаше никаква следа от Боян". 

Той благодари на всички страни, които бяха замесени в мисията за Боян Петров.

"Изказваме големи благодарности на двама българи - Кирил Петков и Петко Петков, които бяха в Непал от 10-и май, за да улеснят и помогнат в общата ни мисия. Техните усилия, коминукация и координация по време на издирването бяха невероятни. Благодарим и на всички българи, които през цялото време ни даваха сили и надежда да продължим нашата мисия. Благодарни сме и на пилотите, специалистите, техниците и целия екип, който осъществи операцията по земя, които дадоха най-доброто от себе си, за да намерим алпиниста Боян", каза Йегеш Сапкота, изпълнителен директор на "Симрик Еър".

Пълна информация за издирването на Боян Петров четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички