12 рунда, много милиони - колосалните суми, които Джошуа и Кличко ще приберат за боя


12 рунда, много милиони - колосалните суми, които Джошуа и Кличко ще приберат за боя
Снимка: Guliver/Getty Images

29336 0

Независимо от все по-нарастващата популярност на UFC, боксът остава най-доходоностният боен спорт, особено когато се казваш Владимир Кличко и Антъни Джошуа. Сблъсъкът между тях само доказва това, след като двамата ще си разделят много солиден хонорар за боя помежду си на стадион "Уембли".

Боксовото шоу в Лондон започва в 00:00 часа българско време и може да следите мача НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG. Двубоят ще се излъчва в над 140 страни в световен мащаб и се очаква да бъде гледан от стотици милиони души. 

Освен че двамата си оспорват две световни титли (WBA и IBF), те ще разделят и много солиден хонорар. Според английската преса, двамата ще получат по 13 милиона долара за участието си в срещата, а освен това ще разделят и процент от продадените билети за мача. Според непотвърдена информация, победителят може да вземе с до 5 милиона долара повече от своя съперник.

В същото време само от "pay-per-view" организаторите очакват приходи от над 40 милиона паунда. Различните спонсорски договори за срещата надхвърлят тази сума. Всичко интересно около двубоя четете на страниците на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички