Хамилтън ще се бори до край - грабна победата в САЩ


Хамилтън ще се бори до край - грабна победата в САЩ
Снимка: Guliver/GettyImages

1074 0

Люис Хамилтън ще запази интригата във Формула 1 до самия край. Британецът, който изостана сериозно от Нико Розберг в генералното класиране след проблеми с болида, спечели Гран при на САЩ в Остин, Тексас и има сериозен шанс да догони Розберг с малко късмет и победи в последните 3 състезания за сезона.

Пилотът на Мерцедес стартира от първо място в стартовата решетка и без никакви проблеми изпревари Розберг и Рикардо още на старта. Той задържа лидерската си позиция и беше абсолютно безгрешен до края на състезанието и вдигна победоносно ръце. Това беше 50-и успех за него в кариерата му, както и първи триумф от края на юли насам.

Рикардо можеше да завърши на второ място, като до последно създаваше проблеми на немския пилот на Мерцедес. Розберг обаче надделя в крайна сметка.

Причината за това обаче беше Макс Ферстапен. Заради негова грешка на пистата беше пуснат "виртуален сейфти-кар", който подари на Мерцедес по един допълнителен стоп в бокса, което се оказа страхотно за Хамилън и Розберг, които "издухаха" Рикардо

Гран при на САЩ реши, по всяка вероятност, спора за втората позиция при конструкторите. Себастиан Фетел остана на 4-о място, а Кими Райконен отпадна заради грешка на механицити. Така Ред Бул поведе с 53 точки пред "Скудерията", въпреки че Макс Ферстапен също отпадна от състезанието заради проблем с двигателя.

На 5-о място изненадващо се нареди Фернандо Алонсо, който обаче може и да не задържи позицията си. В момента се разглежда инцидент, свързан с него и Фелипе Маса, като могат да настъпят промени в крайното подреждане на състезанието. Бразилецът завърши на 7-о място, а 6-и, 8-и, 9-и и 10-и завършиха съответно Карлос Сайнц, Серхио Перес, Дженсън Бътън и Ромен Грожан.

Нико Розберг остава фаворитът за титлата, след като има 331 точки, а Хамилтън - 305. Германецът обаче е длъжен да не изпуска Хамилтън в оставащите 3 състезания.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички