Розберг спечели драмата на "Спа", но Хамилтън пак обра овациите


Розберг спечели драмата на "Спа", но Хамилтън пак обра овациите
Снимка: Guliver/Getty Images

899 0

Нико Розберг очаквано спечели състезанието за Гран при на Белгия на класическата писта "Спа", а самата надпревара от Формула 1 се оказа доста по-драматична от предвиденото. След тежка катастрофа на Кевин Магнусен на завоя "Червената вода" състезанието бе спряно, за да бъде оправена част от предпазната стена с гуми покрай пистата.

В крайна сметка стартиралият от полпозишън Розберг взе победа, с която спря серията на Люис Хамилтън. Световният шампион обаче отново очарова феновете си и завърши на трето място, което бе абсолютният максимум за "Спа".

Както е известно, Хамилтън бе наказан вчера с цели 55 места, като започна от реално последната 21-ва позиция и не бе 22-ри на решетката единствено защото Маркус Ериксон трябваше да стартира от питлейна.

Втората позиция остана за Даниел Рикардо, който все повече се утвърждава като единствения пилот, който може да разчупи стереотипа на двойните победи на Мерцедес.

Ферари отново разочароваха тифозите, а Себастиан Фетел се завъртя в един момент от състезанието и съвсем опропасти и малките си шансове за подиум, като финишира на шеста позиция.

Топ 10 запълниха Нико Хюлкенберг, Серхио Перес, Фетел, Фернандо Алонсо, Валтери Ботас и Кими Райконен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички