Среброто е гарантирано! Ангел Димитров ще се бори за злато на Световното по бокс


Среброто е гарантирано! Ангел Димитров ще се бори за злато на Световното по бокс
Снимка: Официална фейсбук страница на БФБокс

741 0

Ангел Димитров ще бори за златния медал на Световното първенство за юноши и девойки по бокс. 16-годишният талант се класира за финала на шампионата в Ереван и в неделя ще има възможност да стъпи на върха на планетата при 50-килограмовите.

http://www.bgboxing.org/wp-content/uploads/2023/12/Dimitrov.jpg

За златния медал в неделя Ангел ще се изправи срещу представителя на домакините Тигран Овсепян. Дотук България има и едно бронзово отличие, спечелено от Янко Илиев (52 кг).

Бронзовият медалист от Европейското първенство в Плоещ (Румъния) направи огромна крачка напред в развитието си. Под наставленията на олимпийските шампиони Петър Лесов и Стойка Кръстева той надделя на полуфиналите над Хусан Кохкоров (Узбекистан) след 3:2 съдийски гласа (29-28, 28-29, 27-30, 29-28, 29-28).

Димитров успя отлично да се приспособи към обратния гард на съперника си. Той опитваше да диктува темпото и да атакува при всяка удобна ситуация. Талантът ни се справи блестящо със скъсяването на дистанцията в първите два рунда, а в третия умело избягваше опитите на Кохкоров да обърне развоя на събитията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички