Хърн: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри могат да се бият в Близкия Изток


Хърн: Антъни Джошуа и Тайсън Фюри могат да се бият в Близкия Изток
Снимка: Getty Images/Guliver

1299 0

Сблъсъкът между Антъни Джошуа и Тайсън Фюри може да се проведе в Близкия Изток независимо от екстремните метеорологични условия през юли, като залите на закрито са вече подготвени, сподели промоутърът Еди Хърн.

Притежателят на четири пояса в тежка категория Джошуа и кралят на Световния боксов съвет (WBC) Фюри подписаха договори за двубой за абсолютната световна титла в тежката дивизия, като Хърн е повече от уверен във финализирането на дата и място за битката това лято. Шефът на Matchroom ще представи няколко опции на двамата боксьори, включително „Уембли“ на 24 юли, но Близкият Изток е сериозна опция със специално изградени зали за провеждане на сблъсъка.

„Нищо не е идеално. Ако беше идеално, щяхме да сме на „Уембли“ със 100 000 фенове. Но не знам дали Тайсън Фюри ще приеме тази оферта. Може да разберем в неделя. Но ако има 20 000 или 15 000 в зала, всички предложения в Близкия Изток са базирани на места на закрито. Знаем, че е горещо там през юли, разбира се, така че има опция и на открито. Мачът трябва да се проведе в зала на закрито и тези съоръжения са вече готови за приемане на битката“, каза той пред Sky Sports.

Промоутърът преди разкри, че Саудитска Арабия е „абсолютно склонна“ да приеме мача между Джошуа и Фюри, споделяйки за Sky Sports. „Имахме страхотно преживяване през декември 2019 и срещата между Антъни Джошуа и Анди Руис, така че знаем, че те са играчи и са категорични в намеренията си. Минавали сме през процеса с тях. Те ни дадоха дума за това, което ще поднесат, и я спазиха. Беше фантастично събитие. Повечето хора предпочитат да бъде малко по-късно, но това не стои на дневен ред. Искаме два мача между Джошуа и Фюри тази година и първият ще бъде през лятото“.

Фюри написа в Туитър в сряда вечер, че параметрите по договорите трябва да бъдат финализирани до три дни след критиките от страна на баща му Джон за прогреса на преговорите. Хърн настоява, че Джошуа е „съгласен“ с настоящите оферти, но постави под въпрос дали от Тим Фюри са също така отдадени на боя. „Това е датата, която си поставихме – до края на седмицата, това е датата, върху която работим, но ако оформяме договорите на този етап със сайт, Тайсън ще ни даде ли още 24 часа? Не съм сигурен. Това зависи от тях, но това е крайният срок, върху който работим, за да представим всички опции пред боксьорите“.

„Не мога да накарам Тайсън Фюри да се качи на ринга и да приеме боя, Джон Фюри се съгласи на този мач, но това ще бъде със сигурност най-големият мач от финансова гледна точка и за двамата. От наша страна се чувстваме много комфортно. Ей Джей не пише в Туитър „Остават три дни, часовникът тиктака!. Не искаш ли този двубой?“. „Не, виждате Ей Джей да казва „Работя, тренирам за този двубой“ и аз говоря с него всекидневно. Екипът непрекъснато е зает с това, защото финализирането на мачовете е единственото, за което мислим“, завърши Хърн.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички