В сянка: Невъзпятият герой, който спаси Кубрат Пулев от сензационна загуба


В сянка: Невъзпятият герой, който спаси Кубрат Пулев от сензационна загуба
Снимка: Getty Images/Guliver

6449 0

Кубрат Пулев дебютира на американска земя с победа, но тя дойде по-трудно от очакваното. В зала "Хангара" българинът спечели срещу Богдан Дину, но имаше сериозен проблем в 4-ия рунд, когато румънецът с отлична серия от удари отвори сериозна аркада над лявото около на Кобрата. И това можеше да коства двубоя на Пулев.

Аркадата е най-коварната контузия, която един боксьор може да получи по време на мач. Потокът от кръв пълни окото с течност, видимостта е силно намалена, а болката при ударите е много по-сериозна. Една подобна рана може да обърне развоя на всеки един двубой, независимо от класата на боксьора, който е получил аркада. Кубрат Пулев обаче преодоля този момент, но не и без помощта на професионалния "кътмен" в неговия щаб - Руди Ернандес.

"Кътмен" е медицинското лице, което обработва тези рани, а единствената цел е да бъде спряно кръвотечението. Това е изключително сложна задача в рамките на минутка - времето, което е между рундовете, но Ернандес се справи блестящо с работата. След като Кубрат Пулев беше облян целия в кръв, Ернандес успя да почисти и обработи раната достатъно, за да не пречи на Кобрата в 5-ия рунд. На паузата между 5-ата и 6-ата час "кътменът" успя да дообработи раната и тя не създаде повече проблеми на Кубрат.

"За моя радост кътменът успя да затвори аркадата. Това му е работата на него и затова взима такива пари", каза Пулев след мача, отчитайки изключителната роля на Ернандес за победата. Как се стигна до аркадата над окото на Кубрат Пулев вижте тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички