Ролята на бащата - двама различни боксьори с една обща прилика


Ролята на бащата - двама различни боксьори с една обща прилика
Снимка: БГНЕС

2731 0

Остават броени дни до най-чакания боксов сблъсък за годината. На 27 октомври Кубрат Пулев ще се изправи срещу Хюи Фюри в зала "Арена Армеец", а победителят ще се превърне в официален претендент за пояса на IBF, притежание на Антъни Джошуа.

Двамата боксьори са коренна противоположност на ринга, но извън него се намира една обща прилика. И Пулев, и Фюри са израснали в боксово семейство, като и при двамата искрата към спорта е била запалена от бащата. 

Любовта към бокса тръгва именно от техните бащи, които са им проправили пътя към световната сцена. "Diema Sport 2" отрази филма "Духът на бащите", който проследява този момент от живота на двамата боксьори.

Кубрат и Тервел Пулеви неведнъж са сравнявани с украинските братя Кличко. Именно към това се стремят и Хюи Фюри, и неговия братовчед, Тайсън. Тайсън бе и боксьорът, който успя да прекрати серията на Кличко, след като го победи през 2015 година.

Венко и Питър - това са двете имена, които стоят в основата на причината тази събота да наблюдаваме боксов сблъсък на световно ниво. Двамата бащи запалват "искрицата" и ги вкарват в мъжкия спорт.

За съжаление бащата на Кобрата вече не е сред живите, след като през 2007 година си отива от този свят. Ето какво сподели Кобрата за него пред "Diema Sport 2":

"Баща ми ме съветваше, че бързината за бокса е най-важна. Винаги ни учеше на това да наблягаме. Боксът ме не научил как да се справям с проблемите, как да преживявам радостите и трудностите. Продължавах да тренирам, защото виждах ентусиазма на хората, които работеха с нас. Този спорт учи човек на такава мотивация, каквато другите хора, които не спортуват, нямат."

Бащата на Хюи Фюри, Питър, споделя за своя син, че "има сърце на лъв". Питър заяви още, че с неговия син са "директни и лоялни хора". 

Безспорно на 27 октомври в средата на ринга ще застанат двама големи бойци с паметна история зад гърба си - всеки, от които извървял своя път. Кой обаче ще излезе като големия победител - предстои да разберем. Може да следите всичко най-интересно около големия сблъсък на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички