Поветкин: Срещу Кличко бях в лоша форма, сега съм в отлична


Поветкин: Срещу Кличко бях в лоша форма, сега съм в отлична
Снимка: Guliver/GettyImages

1665 0

Световният шампион в тежка категория Антъни Джошуа и претендентът за титлата Александър Поветкин се изправиха очи в очи за пореден път преди битката помежду им в събота вечер на стадион "Уембли". Джошуа (21-0, 20 КО) ще защитава поясите на Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF), Световната боксова организация (WBO) и Международната боксова организация (IBO) срещу Поветкин (34-1, 24 КО), чиято единствена загуба на професионалния ринг е от Владимир Кличко през 2013 година.

Шампион и предентент говориха официално преди срещата и заявиха очакванията си за предстоящия сблъсък. Поветкин, подобно на Джошуа, показа самочувствие и готовност да се справи с най-сериозното предизвикателство в своята кариера след двубоя с Кличко преди пет години.

"Мисля, че съм в отлична форма, имах много добър подготвителен лагер. Ей Джей е един от най-силните в дивизията, щастлив съм от възможността да се изправя срещу него и двамата ще изиграем един чудесен мач. В битката ще има всичко, той е много силен, но и аз съм много здрав боксьор. Когато се бих с Кличко, бях в много по-лоша форма, отколкото сега. Никога не правя дръзки изказвания преди срещата, оставям боят да говори сам за себе си в деня на мача", заяви руснакът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички