И шампионът в полутежка категория поиска мач с Джошуа, и то догодина


И шампионът в полутежка категория поиска мач с Джошуа, и то догодина
Снимка: Getty Images/Guliver

2023 0

Екипът на шампиона в полутежка категория Олександр Усик е изявил желание за мач със световния шампион в тежка категория Антъни Джошуа. Това обяви промоутърът на британеца Еди Хърн. Украинецът има желание да се бие за световните титли при най-тежките, но преди това ще трябва да защити четирите си пояса в полутежка категория срещу Тони Белю в събота вечер.

Според Хърн вероятността именно Усик да е вторият опонент през следващата година на Джошуа е много голяма. Британецът ще направи първата защита на световната си титла на 13 април на стадион "Уембли", но още не е ясно срещу кой съперник.

УСИК СТАНА АБСОЛЮТЕН ШАМПИОН В ПОЛУТЕЖКА КАТЕГОРИЯ (ВИДЕО)

Запитан кога Усик ще се бие в тежка категория, Хърн заяви пред "Sky Sports": "След мача с Белю. Това ще се случи независимо от изхода на срещата – без значение победа или загуба. Той иска мач с Джошуа. Антъни ще изиграе само два мача през следващата година, така че сблъсък с Усик ще има след двубоя му през април. Не смятам, че самият Олександр иска веднага да се изправи срещу Джошуа, а напротив – той ще иска да изиграе мач с друг опонент от тежка категория, има много съперници в дивизията, които могат да се бият с него“.

От своя страна Джошуа се надява да се качи на ринга срещу Дионтей Уайлдър, който ще защитава пояса си в тежка категория на WBC срещу бившия световен шампион Тайсън Фюри на 1 декември. Алтернативен вариант за съперник на Антъни е и Дилиън Уайт, който се бие с Дерек Чисора на 22 декември в мач реванш от сблъсъка им преди две години.

Същевременно Джошуа заяви какво очаква от мача между Усик и Белю тази събота. "Усик наистина изглежда като перфектният боксьор. Надявам се Белю да работи върху контраударите си, защото смятам, че те могат да противодействат успешно срещу украинеца и да го нокаутират. Тони трябва да се заиграе с него, да го подлъже и след това да нанесе експлозивен удар, който да го повали. Всички сме виждали как контраатакува Белю и какъв ляв удар притежава. Ако успее да го използва по ефективен начин, мисля, че има добри шансове за победа", коментира Ей Джей. Шампионът на WBA, WBC, IBC и WBO Усик ще защитава пояса си в полутежка категория срещу Белю в Манчестър в събота вечер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички