Гнусният начин, по който Дину се опита да спечели подмолно срещу Пулев


Гнусният начин, по който Дину се опита да спечели подмолно срещу Пулев
Снимка: принтскрийн

3799 0

Мачът между Кубрат Пулев и Богдан Дину беше очакван с малък интерес от феновете на бокса в света, но определено впечатли със зрелището, което предложи. В 7-ия рунд обае румънецът се опита да повлияе на съдията по такъв начин, че реферът да прекрати срещата и да присъди победа в негова полза.

След като в 4-ия рунд Дину отвори аркада над окото на Пулев, българинът имаше пълен контрол в следващите части, а в 7-ата най-накрая успя да прати съперника си в нокдаун. В този момент обаче Кобрата нанесе един непозволен удар в тила на румънеца, докато той вече беше в положение на нокдаун.

В този момент съдията не започна отброяване, а провери какво е състоянието на Богдан Дину, който отказваше да стане. Причината за това е фактът, че съдията може да прецени, че ударът от страна на Кобрата е неправомерен, а ако Дину не може да се изправи, това би означавало дисквалификация за българина и служебна победа за румънеца. На ринга се появи и лекар, който да види състоянието на Дину, който продължаваше да играе номера и да не се изправя.

Съдията обаче обяви каква е ситуацията - ударът на Пулев, макар и нерегламентиран, е "неволен" и част от вече започната атака. По този повод реферът оповести, че ако Дину не може да продължи, нокдаунът ще бъде зачетен, ще бъде отнета точка от актива на Кубрат и ще бъдат прегледани каритете на тримата рефери. В момента, в който Дину чу "присъдата", румънецът веднага се изправи и продължи двубоя след минута и половина почивка на пода в "Хангара".

Почивката обаче не му помогна, а серията от удари, с която Кубрат Пулев спечели мача с Дину, може да видите в това видео!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички