Боксовата гала на "Уембли" стартира с контузия и отказване


Боксовата гала на "Уембли" стартира с контузия и отказване
Снимка: Getty Images/Guliver

2973 0

Най-очакваното боксово събитие за годината започна до известна степен разочароващо за зрителите на "Уембли", които станаха свидетели на отказването на сънародника си Дейвид Прайс в първия двубой на гала вечерта. Боксьорът прекрати своето участие срещу руснака Сергей Кузмин поради контузия.

Двамата боксьори имаха честта да "подгреят" публиката преди големия сблъсък тази вечер между световния шампион Антъни Джошуа и претендента от Русия Александър Поветкин. За съжаление мачът приключи едва след четири изиграни рунда, когато Прайс бе принуден да се откаже заради травма, получена в областта на бицепса.

След края на мача англичанинът обяви, че контузията е била факт още преди началото на двубоя, като е получил разкъсване по време на тренировка, но все пак е решил да излезе на ринга. Сергей Кузмин бе максимално улеснен от развоя на събитията и спечели една от най-важните си победи в своята кариера.

Отказалият се Прайс е носител на бронзов медал от Олимпийските игри в Пекин през 2008 година. Любопитен факт за боксьора е, че той всъщност е успявал да нокаутира голямата звезда на днешната гала вечер Антъни Джошуа - макар и в спаринг. Англичанинът дори се изправи по-рано през годината срещу съперника на Джошуа тази вечер Александър Поветкин, но загуби след нокаут.

НА ЖИВО: БОКСОВАТА ГАЛА ВЕЧЕР НА АНТЪНИ ДЖОШУА И АЛЕКСАНДЪР ПОВЕТКИН

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички