Със зверска аркада над окото Пулев възкръсна и просна Дину в нокаут


Със зверска аркада над окото Пулев възкръсна и просна Дину в нокаут
Снимка: Оф. сайт на Кубрат Пулев

9954 0

В изключително невероятна битка в САЩ Кубрат Пулев записа една от най-големите си победи, след като с огромна аркада над окото успя да оцелее в мача срещу Богдан Дину и в рунд №7 успя да го нокаутира за 27-а победа в професионалния бокс.

Мачът в Калифорния беше един от най-тежките мачове за българина, който получи тежка серия от удари в 4-ия рунд, които доведоха до отварянето на сериозна аркада над лявото око на Кубрат Пулев. Българинът обаче не трепна и използва края на рунда и 5-ия, за да премине в офанзива и да смачка своя съперник.

Така се стигна до 7-ия рунд, в който Пулев прати два пъти в нокдаун своя съперник, а при третия главният рефер взе решение и прекрати мача, провъзгласявайки Кобрата за победител с нокаут.

Мачът не премина и без трудни за съдията решения, като в 7-ия рунд Пулев беше пред угрозата да бъде дисквалифициран. При първия нокдаун той нанесе допълнителен удар, когато Дину вече беше паднал, а румънецът се опита да се възползва от това, показвайки че не може да се изправи. Съдията обаче прецени, че ударът е бил случаен и няма да последва дисквалификация. Чувайки тези думи, Дину веднага скочи на крака и продължи боя, а Пулев беше лишен от една точка от актива си. Това обаче не промени хода на двубоя, а Пулев заслужено довърши своя съперник още в същия рунд.

Това беше 27-и успех на професионалния ринг за Кубрат Пулев, който записа 2 нокдауна в мача и след аркадата не позволи почти нито едно точно попадение на своя съперник.

Как се разви битката Тервел Пулев - Мич Уилямс може да четете тук.

КОМЕНТАРЪТ НА КОБРАТА ЗА АРКАДАТА

СЕРИЯТА, С КОЯТО ДИНУ ОТВОРИ АДСКА РАНА НАД ОКОТО НА ПУЛЕВ (ВИДЕО)

НОКАУТИРАЩИТЕ УДАРИ НА ОСВИРЕПЕЛИЯ ПУЛЕВ (ВИДЕО)

РУНД №1

Румънецът започна по-добре и в началото успя да нанесе няколко точни удари с лява ръка. Кобрата от своя страна започна по типичен начин - спазване на дистанция и проучване на съперника. Рунда завърши с добри леви удари от страна на Кобрата, който отби и няколко опити за крошета на своя опонент.

РУНД №2

И вторият рунд беше оспорван с няколко много точни попадения от страна и на двамата. Към края на рунда Дину нанесе две отлични крошета, но Пулев съумя бързо да се отдалечи и на  свой ред пробва няколко атаки, но и румънецът показа добро придвижване в защита.

РУНД №3

Дину започна по-активно и успя да притисне Кобрата в ъгъла, нанасяйки няколко много чисти удара. Кубрат успя бързо да се съвземе, но румънецът продължи да е по-активен в атака. В последната минута Дину отново нанесе два тежки удара с дясна ръка и си гарантира успеха в рунда.

РУНД №4

Дину успя да отвори аркада над лявото око на Кобрата в самото начало на рунда, като цялото лице на българина беше обляно в кръв. Той обаче оцеля без да падне, независимо че Дину направи страховити атаки в следващите 30-ина секунди след точното попадение над окото на Пулев. В края на рунда Кобрата подгони съперника си в опит да го удари. На почивката се видя, че на едно и също място са се отворили две големи аркади.

РУНД №5

С усмивка на лице Пулев излезе на ринга, но аркадата отново се отвори след един удар от страна на Дину, който продължи да търси попадения в аркадата на Кобрата. Румънецът предприе интересна стратегия, с която опитва удар и, ако не сполучи, веднага търсеше клинч, за да забави темпото в мача, който до този момент контролираше. В последната минута Пулев увеличи темпото, но трудно намираше начин да атакува чисто през стабилния гард на съперника си.

РУНД №6

Пулев успя отново да атакува силно в първата минута на рунда, вкарвайки 3 чисти попадения в главата на румънеца. До края на рунда българинът продължи да диктува темпото и спечели и този рунд.

РУНД №7

Пулев направи страховита акция в началото на 7-ия рунд и успя да прати в нокдаун своя съперник. Съдията обаче спря отброяването, след като видя, че Пулев е ударил съперника си, когато вече е паднал. Дину остана на пода, а реферът определи ударът за случаен, което означаваше, че Пулев няма как да бъде дисквалифициран за този удар. Чувайки това, Дину веднага стана, но отнеха и точка от актива на Пулев. Това обаче не промени нагласата на Кубрат към рунда - той продължи да връхлита върху съперника си и с кроше и прав прати румънеца на пода - втори нокдаун.

Кобрата прати за 3-и път в нокдаун своя съперник - Дину този път не се изправи, а реферът прекрати мача - техническо нокаут и победа за Кубрат Пулев.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Битката е планирана като 10-рундова и ще бъде дебют за Кобрата отвъд Океана, след като наскоро той подписа договор с промоутърската компания "Топ Ранк". От няколко седмици вече Пулев е в Лас Вегас, където се подготвя с добре известни спаринг партньор – Рафаел Зумбано-Лав, Майкъл Хънтър и Хасим Рахман.

Определено Пулев е в по-добра позиция от съперника си преди боя, тъй като влиза в него с 6 поредни победи в актива си. Далеч зад него остана единствената му загуба в професионалната кариера - нокаутът срещу Владимир Кличко през 2014 година. Докато румънецът допусна единствената си загуба в кариерата в последния си мач. През ноември 2018 г. Дину бе нокаутиран от Джарел Милър

Кантарът на двамата бойци преди срещата показа разлика от почти 5 килограма в полза на Кобрата. Той тежи 113.31 кг., докато румънският боксьор е 108,68 кг. Двамата показаха взаимно уважение и си стиснаха ръцете след кантара и традиционното изправяне лице в лице, които се проведоха в Лос Анджелис.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички