Поражение №21 за "Левски" в Адриатическата лига


Поражение №21 за "Левски" в Адриатическата лига

1827 0

Баскетболният тим на "Левски" записа 21-а загуба в дебютното си участие в Адриатическата лига, след като тази вечер възпитаниците на Константин Папазов загубиха с 66:77 от Металац Фармаком.

Това беше и 20-а поредна загуба в 22 двубоя за шампионите на България, които са на последно място в надпреварата. Това обаче се дължи на липсата на финанси и равностойни баскетболисти в селекцията на шампионите.

Повторен дебют за "Левски" направи центъра Васил Евтимов, който само преди няколко дни се завърна в тима. Титуляр беше и другият нов - Филип Виденов, а от резервната скамейка се включи Джими Хънт.

Двубоят беше равностоен през първите три четвърти, като "сините" поведоха с 14:5 след силна стрелба от тройката, но първата част завърши при 19:19.

В заключителната част Металац влезе с 3 точки аванс, но тогава сръбският тим заложи на активна, лична преса, което обърка гардовете на "Левски". "Сините" трудно организираха своите нападения, а това помогна на Металац да запише 13 безответни точки. Това предреши двубоя в заключителните минути, като играчите на Тити Папазов успяха да свалят разликата до 11 точки.

Филип Виденов беше най-резултатен за българския тим, след като реализира 18 точки и добави 4 асистенции. Димитър Ангелов завърши с 12, а Алекс Симеонов добави 11, но и двамата имаха натрупани лични нарушения и не играха оптималния брой минути. Васил Евтимов се завърна с 6 точки и 13 асистенции.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички