"Левски" надскочи себе си и изстрада победа в Адриатическата лига


"Левски" надскочи себе си и изстрада победа в Адриатическата лига

1201 0

Баскетболният "Левски" безспорно записа един от най-добрите си мачове за сезона тази вечер, след като в зала "Универсиада" възпитаниците на Константин Папазов стигнаха до драматична победа с 91:90 след продължения над МЗТ Скопие.

Драма в двубоя можеше и да няма, след като Павел Иванов и компания изиграха солидни първи 30 минути, като още в първите 10 минути поведоха с 10 точки разлика с отлична защита.

Те играха силно в защита и поддържаха аванса си двуцифрен, но четвъртата част в мача едва не се оказа фатална за "сините".

След серия от 2:12 разликата беше стопена до 3 точки, но Димитър Ангелов вкара важни кошове за 76:70. Той обаче получи второ техническо нарушение, след което беше изгонен от игра, а 13.6 секунди преди края македонският тим поведе със 78:80. Джими Хънт обаче прати мача в продължения с два точни изстрела от фаул линията.

В добавените 5 минути Скопие поведе с 84:87, но Павел Иванов със страхотна тройка върна равенството. Отново той намали разликата при 89:90, а заключителните секунди бяха изключително драматични.

И двата отбора допуснаха грешки, но Спас Николов застана на фаулинията за два наказателни изстреля . Той пропусна и двата, но Джими Хънт овладя борба в нападение, отбеляза 2 точки и донесе победата на "сините" - 91:90.

Това беше едва 2-а победа за Тити и компания в лигата, както и първа след 21 поредни поражения. Васил Евтимов беше над всички с 11 точки, 11 борби и 5 асистенции, а Павел Иванов наниза 20 точки. С 19 допринесе Димитър Ангелов, с 16 Алекс Симеонов, а героят Хънт - с 12.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички