Историческо ВИДЕО: Първите точки на Александър Везенков в НБА!


Историческо ВИДЕО: Първите точки на Александър Везенков в НБА!
Снимка: euroleaguebasketball.net

2255 0

Голямата новина на деня е факт. 26.10.2023 година остава в историята като датата, на която за втори път българин заигра в най-силното баскетболно първенство на планетата - НБА. Александър Везенков влезе в игра от пейката за Сакраменто Кингс по време на гостуването на "кралете" на Джаз в Юта, което завърши с доминиращ успех от 130:114 в полза на тима от столицата на Калифорния.

Първите точки на Везенков в НБА 

При оставащи 5:34 в първата четвърт родният баскетболист стъпи на паркета на "Delta Center". Неговото влияние веднага си каза думата и на Саша му трябваха само няколко секунди, за да отбележи първите си точки в "лигата на извънземните".

Сакраменто Кингс организира страхотно нападение, като топката мина през двамата гардове на тима. Везенков обаче бе забравен на нулевия ъгъл и топката попадна в ръцете му. Най-полезният играч в Евролигата за сезон 2022/23 направи това, което се очаква от него, и без напрежение реализира за 3 точки.

Цялостното представяне на българина бе наистина страхотно. Той записа 16 минути от пейката, в които реализира 8 точки, 2 борби и 2 откраднати топки при 3/6 стрелба от игра (50%), включително 2/5 от тройката (40%).

Следете статистиката, представянията и предстоящите мачове на Александър Везенков със SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички