ВИДЕО: Краят на една легенда - Коби каза "сбогом" с 60 точки в последния си мач


ВИДЕО: Краят на една легенда - Коби каза "сбогом" с 60 точки в последния си мач

1845 0

Един от най-добрите баскетболисти за всички времена Коби Брайънт сложи край на баскетболната си кариера в НБА по единствения начин, който знае - с гръм и трясък. Черната Мамба избухна с 60 точки за победата на Лос Анджелис Лейкърс срещу Юта Джаз със 100:96, с което той изхвърли "джазмените" от плейофите в НБА, а и за пръв път през сезона и за последен в кариерата си мина границата от 60 точки в един двубой.

Играчитен а Байрън Скот взеха присърце идеята топката да бъде оставена в ръцете на Брайънт, след като той записа 16/29 от зоната за 2 точки, 6/21 от зоната за три точки и 10/12 от наказателната линия. Мамбата даде 4 асистенции, взе 5 борби, открадна 1 топка и блока 1 стрелба на съперника.

Това беше сезон №20 в кариерата на Коби Брайънт, който е и негов последен, след като в края на миналата година обяви, че няма да играе повече след края на сезона. Той остава в историята на баскетбола като един от топ 10 на най-добрите играчи в историята. Брайънт има 5 шампионски пръстена, 2 пъти бе обявен за MVP на Финалите, 1 път стана MVP на редовния сезон, като в кариерата си има куп индивидуални отличия.

Ето и видео от последните му моменти на баскетболния паркет:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички