Официално: Втори българин в НБА


Официално: Втори българин в НБА
Снимка: Twitter

7423 0

След като до ден днешен никой не повтори постижението на Георги Глушков да играе баскетбол отвърд Океана, то тази възможност ще има Александър Везенков. В исторически за България драфт 2017 в НБА той беше избран под №57, а отборът, който го предпочете пред стотици други таланти, е Бруклин Нетс.

Интересното в случая е, че пред две години, когато Везенков се оттегли от драфта, отново "мрежите" бяха фаворит за неговото привличане през драфта, след като скаутите на тима бяха впечатлени от невероятното представяне на крилото в Гърция.

През последните два сезона "акциите" на Везенков леко спаднаха, след като премина в Барселона и получаваше по-малко минути, особено през първия си сезон. По време на втората кампания обаче той показа страхотна игра и дори беше номиниран за най-добър млад играч в испанската "Лига Ендеса".

Предстоят разговори между крилото на Барселона и ръководството на Бруклин Нетс за това кога Везенков може да заиграе в НБА. Почти гарантирано е обаче, че "Саша" ще остане в Испания поне още една година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички