Българската следа в книгата "Най-странните истории на световни първенства"


Българската следа в книгата "Най-странните истории на световни първенства"
Снимка: Getty Images

2456 0

Аржентински писател пусна преди Мондиал 2022 последната версия на своята книга "Необичайни истории от световните първенства", в която разкрива необичайни случки, свързани с шампионатите на планетата. В тях е включена и история, свързана с България. Тя е от най-успешното за страната ни досега световно първенство - през 1994 година в САЩ.

Историята гласи, че един албанец е влязъл в букмейкърска къща и е заложил жена си за това, че Аржентина ще победи България на Мондиал 1994. Това обаче не се случи, България победи с 2:0 и албанецът загуби ужасената си жена.

Писателят Лучано Вернике разказва още как уругвайски играч се е завърнал на терена, след като е получил инфаркт, а руска двойка се е разделила, след като са се скарали по въпроса кой е по-добрият футболист - Лионел Меси или Кристиано Роналдо.

През 2010 г. пък радиостанция в страната домакин на Мондиала - ЮАР, предлага 2 билета за финала на онзи, който направи най-лудото нещо, за да ги получи. В резултат на това мъж се хвърля в река, пълна с крокодили, като от разказа на Вернике не става ясно дали е оцелял, за да ги използва. А ето какви неща е понесъл Йордан Лечков след победата над Германия през 1994 г. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички