Нина Рангелова не изпълни целта си и на 100 метра в Рио 2016


Нина Рангелова не изпълни целта си и на 100 метра в Рио 2016

2177 0

Българската представителка при жените в плуването на Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 Нина Рангелова не можа да постигне целта си и на 100 метра свободен стил.

РАНГЕЛОВА ЩЕШЕ ДА Е НА ПОЛУФИНАЛ НА 200 МЕТРА, НО В ЛОНДОН 2012

Рангелова остана последна в своята серия в олимпийския басейн и записа с близо 1 секунда по-слаб резултат от националния рекорд на България, който тя самата постави на Европейското първенство в Лондон през май тази година.

Рангелова спря хронометрите на 55.71 секуни, а националният ѝ рекорд е 54.91, като се надяваше отново да плува под 55 секунди, защото бе ясно, че няма да има възможност да се класира за полуфиналите.

Времето ѝ е 31-во от 46-те участнички в сериите, като последната класирала се за полуфиналите бе с 1.30 секунди по-бърза.

Стартовата реакция на Рангелова бе най-добрата - 0.64 секунди, но още при обръщането на 26.56 бе ясно, че вероятно няма да успее да постави ново върхово постижение в историята на българското плуване.

НИНА РАНГЕЛОВА НЕ ПОДОБРИ СОБСТВЕНИЯ СИ РЕКОРД В ПЪРВОТО ПЛУВАНЕ В РИО 2016

Олимпиадата приключва за Рангелова, която остана извън полуфиналите и на коронната си дисциплина 200 метра свободен стил, където също трябваше да се бори за нов национален рекорд, но остана на три десети от него (той също е на нейно име).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички