73% от българите очакват добро представяне от нашите в Рио


73% от българите очакват добро представяне от нашите в Рио
Снимка: Gettyimages.com

1227 0

73% от българите са заявили, че очакват добро представяне от нашите спортисти на олимпиадата. Това сочат данните от социологическо проучване на „Галъп интернешенъл”.

Почти 50% пък твърдят, че възнамеряват да следят игрите в Рио. Близо толкова декларират, че са следили и Европейското първенство по футбол.

В очакването за добро представяне личи по-скоро желание, отколкото увереност, но е безспорно, че значителна част от българското население се интересува от темата и стиска палци на нашите състезатели. Закономерно, сред мъжете делът на заявилите интерес към спортните събития е двойно по-голям в сравнение с този сред жените. Хората с по-ниски доходи и образование са доста по-неактивни в това отношение.

АКО ПЛУВАТЕ ТАКА, ДОРИ ФЕЛПС НЯМА ДА ВИ СТИГНЕ

Преди 4 години „Галъп интернешънъл“ отново провери настроенията – по време на олимпиадата в Лондон. И тогава дяловете бяха сходни, а близо две трети заявяваха, че за тях представянето на българските спортисти е важно. Въпреки всичко, повечето българи признаваха, че спортът отдавна е преплетен с политика и пари.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички