Григор си тръгна крайно разочароващо от Рио 2016


Григор си тръгна крайно разочароващо от Рио 2016
Снимка: Getty Images/Guliver

3521 0

Най-добрият български тенисист за всички времена Григор Димитров приключи набързо олимпийското си приключение в Рио. Григор излезе в олимпийския турнир срещу номер 9 в схемата и шампион от US Open преди две години Марин Чилич и загуби безславно в два сета - 1:6, 4:6.

ЛИНК С ПРЯКО ПРЕДАВАНЕ НА ОЛИМПИЙСКИЯ ТЕНИС ТУРНИР

ВТОРИ СЕТ - 4:6

4:6 - Чилич завърши мача по шампионски - с каре аса, без Григор да пипне топката.

4:5 - Димитров спечели сервис гейма си на 15, но беше факт, че хърватинът явно се съсредоточаваше за решителния си сервис гейм.

3:5 - Чилич е недосегаем на свой сервис - пак гейм на нула.

3:4 - Познато положение в мачовете на Григор през тази година - той тотално се изключва от мача, а Чилич стигна до 15:40! Точно в този момент Димитров сякаш се поотпусна и набързо обърна нещата в гейма с четири поредни точки в своя полза.

2:4 - Хърватинът върви с пълна скорост към победата - сервис гейм на 15.

2:3 (пробив) - Чилич стигна до точка за пробив, след като Григор доста хумористично не успя да стигне навреме до елементарен удар от бекхенд. Последва нова брутална грешка от форхенд и хърватинът проби за трети път в мача.

2:2 - Чилич изравнява отново, с гейм на 15.

2:1 - Григор определено се стабилизира на сервис и печели първи гейм на нула в мача.

1:1 - Първи изящен печеливш бекхенд на Димитров по правата, с който той поведе с 30:15 на сервис на Чилич. Дълго разиграване доведе до грешка на хърватина и Григор стигна до шанс за пробив! Последва ново дълго разиграване, но накрая българинът не издържа, след като беше изцяло в защитна позиция и не можа да направи къса топка. Веднага след това Чилич направи ас и успя да изравни резултата.

1:0 - Най-после по-уверено представяне на сервис за Григор и гейм на 15 за него.

ПЪРВИ СЕТ - 1:6

1:6 - Григор беше ощетен при 30:30, след като направи страхотен ретур от бекхенд на линията, с който реално спечели точката и щеше да има шанс за пробив. Лайнсменът обаче даде аут, точката беше преиграна и спечелена от Чилич, а той завърши сета с елегантно стоп воле.

1:5 - Най-после Димитров се сети, че мачът е започнал и успя да спечели гейм, на 30. Бекхендът му обаче още е в съблекалнята.

0:5 - Ясно е за кого ще е първият сет - Чилич спечели сервиса си на нула, при това с ас от втори сервис за край на гейма.

0:4 (пробив) - Григор поведе с 40:15 на свой сервис, допусна лековато резултатът да му бъде изравнен, сбърка изключително лековато при отворен корт от форхенд при третата си възможност да спечели най-после гейм и ... точка за пробив за Чилич! Българинът реагира позитивно, с мощен печеливш сервис, но Чилич стигна до втора възможност след уникален форхенд от движение по диагонала. Още едно такова изпълнение в следващото разиграване и вторият пробив за хърватина беше факт.

0:3 - Бърз сервис гейм за Чилич, който затвърждава аванса си с гейм на 15.

0:2 (пробив) - Точно както в предишния гейм сервиращият, т.е. в този случай Григор, беше изправен пред 30:40 - след безобразна непредизвикана грешка от бекхенд. За разлика от Димитров обаче, Чилич моментално се възползва от шанса си - агресивен ретур на втори сервис и пробив.

0:1 - Още в първия гейм Григор Димитров успя да стигне до точка за пробив на сервис на Чилич, след като хърватинът сбърка цели три поредни форхенда поред. Чилич обаче отговори с ас и се измъкна от неприятен старт на мача.

ПРЕДИ МАЧА

За пореден Григор нямаше късмет в жребия, но все пак повод за оптимизъм има предвид подобреното му представяне на Мастърса в Торонто, с новия му треньор Дани Валверду. Припомняме, в Канада Димитров игра четвъртфинал и го загуби с 1:2 сета от Кей Нишикори, който игра финал.

Марин Чилич e фаворит на букмейкърите в мача с коефициент 1.44 срещу 2.62 за Димитров. Досега двамата са играли два пъти един срещу друг, като Григор спечели втория мач – 7:6 (3) 7:6 (2) в турнира от серията "Мастърс" във френската зала "Берси" през миналата година. Преди това, през 2014 година в Бризбън, Чилич взе победата със 7:5, 7:5.

Ако Григор победи, във вторник (9 август) ще излезе срещу победителя от мача Раду Албот - Теймураз Габашвили.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички