Фелпс: Сърцето ми е на 18, но тялото се уморява и боли


Фелпс: Сърцето ми е на 18, но тялото се уморява и боли
Снимка: Gettyimages.com

1728 0

22-кратният олимпийски шампион Майкъл Фелпс призна, че след Игрите в Рио 2016 ще сложи край на кариерата си. Американецът разкри, че тялото го боли и не изпитва предишната лекота да прави това, което обича.

"Не знам дали съм в най-добрата си форма сега или през 2008 г. Най-важното нещо е, че мога да приключа с плуването така, както искам. Специална седмица за мен с оглед на това, че завършвам кариерата си. Получавам удоволствие от усещането, че всяка дистанция ми е последна. Най-безумното нещо е, че преди 20 години се научих да плувам, а съвсем скоро ще участвам на последните си две състезания. Трудно е да се повярва в това", коментира Фелпс.

"В сърцето си се чувствам на 18 г., но тялото ми вече не се чувства така, то се уморява, боли. И вие дори можете да видите колко трудно излизам от водата", добави Куршумът от Балтимор.

"Говорих много за това, но във всеки обикновен ден аз изпълнявам своята мечта. От дете мечтаех да постигна в живота това, което никой няма да направи и изпитвам удоволствие. За мен победите все още са нещо специално, затова можете да видите повече и повече емоции на подиума", каза още плувецът.

Фелпс е единственият в историята на спорта 22-кратен олимпийски шампион. Общо на олимпиади той е спечелил 26 медала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички