Турция


Турция
Снимка: Sportlive.bg

1381 0

Турция ли ще е балканската изненада на Европейското по футбол?

Турският национален отбор още си спомня Евро 2008, когато отпадна на полуфинал от Германия, а това лято ще има нелеката задача да се пребори в една от най-трудните групи срещу Испания, Чехия и Хърватия. Арда Туран е готов поведе своите съотборници и да сътворят малко чудо.

В квалификационната си група Турция завърши на трето място, но успя да се измъкне от баражите, тъй като имаше най-много точки от всички, класирали се трети в квалификационните групи. Така, тимът потегли към Франция, след като стана най-добрият, класирал се трети отбор. В исторически план, най-големият успех на Турция е именно класирането на полуфинал през 2008 година. Сега, всички в отбора са сигурни, че Арда Туран може като истински капитан да вдъхнови отбора за нови подвизи. От Атлетико Мадрид до Барселона е малка част от пътя на Тура, а след Евро 2008 кариерата му е в подем, като той се превърна в най-скъпия турски футболист.С прекрасната си техника и визия Диего Симеоне го използваше в Атлетико като плеймейкър, където не срещаше трудности, все още обаче ще почака няколко години, за да измести Иниеста от тази роля в Браселона. Туран винаги е казвал, че така е устроен, винаги готов да се раздава и играе най-добре за националната фланелка.

Футболистът е споделял и че е много близък със своя треньор Фатих Терим, което е допълнителна мотивация. Терим има няколко престоя в националния отбор на Турция като наставник, последният му датира от 2013 г. до днес. Докато е начело на Галатасарай печели 6 шампионски титли, след това има авантюра и в Италия с Фиорентина и Милан. Там проповядва атакуващият стил, но бива уволнен заради слабата защита, която проваля отборите.

Явно обаче с турския национален отбор до този момент постиха необходимата хармония и няма намерение да се предава във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички