Автогол +Бейл пратиха Уелс на 1/4-финал, а Сев. Ирландия - у дома


Автогол +Бейл пратиха Уелс на 1/4-финал, а Сев. Ирландия - у дома

2447 0

Уелс успя да си гарантира участие на четвъртфинал на Евро 2016, след като победи с 1:0 Северна Ирландия. Победното попадение бе автогол за Гарет Макоули и падна в 75-ата минута. Виновник за него обаче беше голямата звезда на Уелс Гарет Бейл.

До момента на автогола Уелс успяваше да блесне само с владение на топката, като по-интересните положения бяха пред тяхната врата. Северноирландците бяха успели почти да изолират звездата на съперника Гарет Бейл, но той напомни за себе си в момента на гола.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първата по-опасна ситуация дойде в 10-ата минута на мача и бе дело на северноирландците. Те тръгнаха на контраатака, комбинираха добре и Далас отправи опасен изстрел. Уейн Хенеси обаче бе на мястото си и успя да спаси удара му.  Уелс, очаквано, бе по-атакуващият тим и в 19-ата минута успя да вкара топката в мрежата на Макговърн чрез Рамзи. В ситуацията обаче звездата на Арсенал бе в позиция на засада и попадението не бе зачетено. 

В 22-ата минута Северна Ирландия отново погледна към вратата на Уелс. Този път изстрел от средна дистанция отправи Джейми Уорд и той макар да не бе точен, накара Хенеси да се намеси. При последвалият корнер не произтече нищо опасно за ирландците. В следващите минути и двата тима опитаха да организират нещо опасно към съперниковата врата, но не стигнаха до чисти голови положения. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Изненадващо, но и след почивката Уелс нямаше точен удар към съперниковата врата. Шанс да нанесе такъв имаше Сам Воукс в 53-ата минута, който бе оставен сам срещу вратаря, когато за първи път в двубоя защитата на Северна Ирландия се пропука. Ударът обаче бе разочароващ. За сметка на това Северна Ирландия в следващите минути регистрира нов точен удар, който накара Хенеси да реагира.

В 58-ата минута на МакГовeрн му се наложи за първи път в мача да показва класата си. Това стана след изстрел на Гарет Бейл от статично положение, който бе спасен от северноирландския страж.

В 70-ата минута Майкъл О'Нийл предприе офанзивна смяна, пускайки на терена Конър Уошингтън на мястото на Джейми Уорд. Така Сев. Ирландия заигра с двама нападатели. Уелс успя да поведе изненадващо в резултата в 75-ата минута. Тогава при една атака Гарет Бейл центрира към Робсън-Кану, Гарет Макоули обаче го изпревари и в опит да изчисти мушна топката в собствената си врата за 1:0.

В 83-ата минута на мача изглеждаше, че Уелс ще загуби капитана си до края на мача - Ашли Уилямс се сблъска с Джонатан Уилямс и изглеждаше, че положението му няма да му позволи да продължи мача. Той обаче стисна зъби и остана на терена. В последните минути Сев. Ирландия натисна, но не успя да се добере поне до продължения. 

СЪСТАВИ:
УЕЛС: Хенеси, Гюнтер, Тайлър, Дейвис, Честър, Уилямс, Алън, Рамзи, Бейл, Ледли, Воукс
СЕВ. ИРЛАНДИЯ: МакГоверн, МакОли, Джони Еванс, Дейвис, Лафърти,Кори Еванс, Далас, Норууд, Хю, Уорд, Кечърт

СЪСТАВИ:

УЕЛС: Хенеси, Гънтър, Тайлър, Дейвис, Честър, Уилямс, Алън, Рамзи, Бейл, Ледли, Воукс

СЕВ. ИРЛАНДИЯ: МакГоверн, МакОли, Джони Еванс, Дейвис, Лафърти,Кори Еванс, Далас, Норууд, Хюз, Уорд, Каткарт

ПРЕДИ МАЧА

Един срещу друг тази вечер на "Парк де Пренс" излизат Уелс и Северна Ирландия в британския сблъсък на осминафиналите на Евро 2016. И докато Уелс стигна до този етап като първенец в групата, съперникът му дойде като един от добрите трети тимове. Но пък не се знае какво ще изковат британците на терена, така че ще бъде интересно.

Срещата можете да проследите на живо в SportLIve.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички