Турция се реабилитира със скалпа на Чехия и третото място в група "D"


Турция се реабилитира със скалпа на Чехия и третото място в група "D"

2216 0

Турция показа по-различно лице срещу Чехия в мача за третото място в група "D" на Евро 2016. Момчетата на фатих Терим постигнаха първата си победа и вкараха първите си голове при успеха с 2:0 тази вечер в Ланс.

Автор на първото попадение в 10-ата минута стана Бурак Йълмаз. Озан Туфан покачи на 2:0 в 65-ата минута.

Чехия се показа крайно неефективна в атака, игра неубедително и остана последна в групата си.

Сега Турция е третият сред най-добрите трети тимове в групите и има добър шанс да продължи в надпреварата.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Докато очакванията бяха, че по-скоро Чехия ще поведе на обезсърчения си съперник, то Турция бе тимът, който дръпна в резултата. В 10-ата минута Емре Мор проби по десния фланг и сервира топката на крака на опитния Бурак Йълмаз. Той не се поколеба и прониза вратата на Петър Чех за 1:0 и съживи шансовете на турците да продължат напред.

 

Чехия бързо реагира на гола и до 25-ата минута на двубоя успя да създаде три добри ситуации за изравняване, но Турция успя да запази преднината си. Най-сериозен бе пропускът на Кадержабек в 24-ата минута, когато, изведен сам срещу вратаря, но под малък ъгъл, той реши да стреля, вместо да подава и Бабаджан изби в корнер.

Последваха две отлични положения и за двата тима. Първо в 27-ата минута Волкан Джен получи пред наказателното поле и стреля, но топката мина на сантиметри от целта. В 32-ата минута Борек Дочкал центрира в наказателното поле, където Томаш Нецид отклони към оставения непокрит Кадержабек. Последният обаче стреля в аут от 2-3 метра. Малко след това устната на чешкият играч бе разкървавена, след удар на Кьойбашъ с лакът в лицето.

До края на полувремето равносметката при ударите към вратата бе 9:2 в полза на Чехия, но явно бе, че ефективността на Турция бе по-голяма.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Не мина без кървави гледки и този мач на Евро 2016. Докато се бореше за добра позиция при статично положение, Томаш Сивок удари с глава Гьонюл, при което му отвори аркада. Самият чех и негов съотборник също се запревиваха на тревата.

В 56-ата минута след центриране на чешки играч Волкан Бабаджан не успя да избие топката, тя попадна на крака на Нецид на празна врата, но чехът стреля в аут. Малко по-късно Дарида успя сериозно да застраши турската врата, но Бабаджан се намеси добре.

В 65-ата минута на мача половината на стадиона, в която бяха турските фенове, изригна - техният тим дръпна с 2:0 в резултата. Селчук Инан центрира от пряк свободен удар, Мехмет Топал чукна към непокрития в наказателното поле Озан Туфан, който с бомбен шут препарира Чех за 2:0.

Вторият гол като че ли обезсърчи чехите и насърчи още повече техния съперник. В 76-ата минута момчетата на Фатих Терим организираха добра атака, но Арда Туран стреля над вратата. По-малко от 10 минути преди края на редовното време Владимир Дарида опита да върне Чехия в мача с хубав изстрел от далеч, но Волкан Бабаджан се намеси и улови.

Турция можеше да направи резултата класически в своя полза в 83-ата минута, но Олджай Шахан от вратарското поле стреля в аут.

СЪСТАВИ:

ЧЕХИЯ: Чех, Кадержабек, Хубник, Сивок, Нецид, Дочкал, Пудл, Плашил, Павелка, Крейчи, Дарида

ТУРЦИЯ: Бабаджан, Балта, Гьонюл, Инан, Туран, Кьойбашъ, Топал, Туфан, Йълмаз, Джен, Мор

Чехия, която е спечелила само една точка на Евро 2016 досега и Турция, която няма актив, се вкопчват в мач за третото място в група "D" на турнира във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички