ВИДЕО: Португалия изора "Парк де Пренс", но не успя да бие Австрия


ВИДЕО: Португалия изора "Парк де Пренс", но не успя да бие Австрия

2676 0

Кошмарни минути изживя отборът на Португалия във втория си мач на Евро 2016 срещу Австрия. "Селесао" пропиля много положения, а капитанът им Кристиано Роналдо изпусна дузпа, за да завърши 0:0 с последния тим в групата.

Така отборът на Фернандо Сантош събра само две точки в първите си два мача - колкото има и Исландия. Лидер е Унгария с 4 точки, а Австрия има една. Изходът в Група "F" остава отворен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Португалия започна по-активно двубоя, давайки да се разбере, че ще търси ранен гол в мача. Въпреки това, първото по-опасно положение бе пред вратата на Руи Патрисио. Сабицер центрира отдясно и намери Харник, който стреля с глава, но извън очертанията на вратата. В 12-ата минута "Селесао" нареди две добри положения пред австрийската врата. Първо Нани стреля опасно, но Алмер спаси, а после Виейриня пробва изстрел от дистанция, след който стражът на съперника отново трябваше да се намесва.

Сериозен пропуск записа асът на Португалия Кристиано Роналдо в 22-ата минута - той стреля от чудесна позиция след комбинация с Герейро, но не намери вратата. Очаквано, след 27 минути игра на "Парк де Пренс" Португалия владееше топката в 61% от времето.

След поредната чудесна атака на "селесао", в 29-ата минута Нани прати с глава топката на страничната греда. Малко след това Жоао Моутиньо стреля от границата на наказателното поле, но над вратата. Страхотно положение се откри пред символичните домакини в 35-ата минута - Нани центрира, Роналдо засече с глава и с отскок обстреля Алмер. Реферът обаче бе видял засада в ситуацията.

В 40-ата минута лошият имидж на Пепе му изкара жълт картон, а и пряк свободен удар за Австрия. Давид Алаба стреля опасно към далечната греда, но съотборникът му, който бе най-близо до топката, не успя да се пребори за нея.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Австрия започна ударно след почивката, след като Илзанкер отправи плътен силен удар по посока на португалската врата. Руи Патрисио обаче се намеси добре и отрази. Две отлични ситуации се откриха пред звездата на Португалия Роналдо в 55-ата минута. Първо той бе оставен да стреля фронтално срещу Алмер, но австрийският вратар се разтегна и изби топката. Веднага след това, след центриране от корнер, португалецът отново пробва мерника си, но не успя да преодолее стража.

Неудачите пред гола за Кристиано Роналдо продължиха и със свободния удар след нарушение срещу Моутиньо. Звездата отправи хубав удар, който обаче мина над целта.

В 78-ата минута на мача по всичко изглеждаше, че Португалия вече ще вкара гол и ще поведе. Тогава в наказателното поле Хинтерегер събори Роналдо и Рицоли посочи бялата точка. Зад топката застана самият Роналдо, чийто кошмар срещу Владо Стоянов в контролата с България се повтори. Този път обаче не стражът на съперника спаси изстрела, а самият играч стреля в страничния стълб, за ужас на феновете и съотборниците си.

Пет минути преди края на редовното време Кристиано Роналдо изглеждаше, че се е реванширал за пропуска отпреди малко, след като мушна топката във вратата на Алмер. Попадението обаче не бе зачетено заради засада.

СЪСТАВИТЕ:

ПОРТУГАЛИЯ: Руи Патрисио, Пепе, Герейро, Карвальо, Роналдо, Моутиньо, Виейриня, Уилям Карвальо, Гомеш, Нани, Куарешма
Треньор: Фернандо Сантош

АВСТРИЯ:Алмер, Хинтерегер, Фукс, Илзанкер, Арнаутович, Алаба, Харник, Баумгартлингер, Прьодл, Клейн, Сабицер
Треньор: Марсел Колер

Стадион "Парк де Пренс", Париж

Съдия: Никола Рицоли

ПРЕДИ МАЧА

Португалия и Австрия се изправят един срещу друг във важен сблъсък, който може би ще реши съдбата им на Евро 2016. След лошия си старт - "селесао" взе само точка срещу Исландия, а Австрия падна от Унгария, двата тима ще търсят единствено победа в мача тази вечер от 22.00 часа.

Тимът на Фернандо Сантош не е допускал загуба от този съперник в последните 4 мача между тях. Само една обаче е и победата на иберийците - в останалите срещи са завършвали наравно.

Тази вечер звездата на Португалия Кристиано Роналдо ще празнува специален рекорд - той ще подобри постижението на Луиш Фиго и ще запише мач номер 128 за националния си тим.

Към момента лидер в групата е Унгария с 4 точки, Исландия има 2, а Португалия - 1. Австрия е без спечелена точка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички