Преди Уелс - Белгия: От кого да очакваме шоу на Евро 2016


Преди Уелс - Белгия: От кого да очакваме шоу на Евро 2016
Снимка: Getty Images

1173 0

Уелс - Белгия е вторият четвъртфинален сблъсък от Евро 2016 на стадиона в Лил, като победителят ще се изправи срещу Португалия в битка за място на финала. Без никакво съмнение феновете знаят кои футболисти са големите звезди на тези два отбора - Гарет Бейл и Еден Азар.

Бейл е топ реализатор на Евро 2016 с трите си попадения до момента, а и той вдъхнови успеха над Северна Ирландия на осминафиналите, след като при негово центриране се стигна до автогола за 1:0.

Азар може и да направи ужасен сезон с Челси, но по терените на Франция е неудържим - един гол, три асистенции, придружени със статистиката, че когато той бележи, Белгия никога не губи (общо 14 гола за националния отбор, 13 спечелени мача и 1 равенство).

Ромелу Лукаку пък разочарова в първия двубой с Италия, но след това доказа, че има сериозен потенциал, а и се е разписвал пет пъти в последните си мачове с националиня отбор.

В последните си 12 мача за Белгия Кевин де Бройне е бил замесен директно в 12 попадения. За Лукаку двубоят с Уелс ще е по-специален, защото ще му е 50-ти с фланелката на "червените дяволи", а Азар ще играе на стадиона на Лил - отборът, от който тръгна за големия футбол.

Гарет Бейл не е единственият инструмент в селекцията на "драконите" - Анди Кинг няма поражение в последните си 9 мача за националния отбор.

Всичко най-интересно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички