Португалия с подобен на България антирекорд на Евро 2016


Португалия с подобен на България антирекорд на Евро 2016
Снимка: GEtty images

3191 0

Кристиано Роналдо и Португалия се готвят за втория финал в историята на Европейско първенство, като в 22:00 часа ще се изправят срещу Франция на "Парк де Пренс". "Селесао" е традиционно силен участник в шампионатите на Стария континент и присъствието му на финала не е изненадващо.

ЕВРО 2016: ПЪРВЕНСТВОТО НА БРАДИТЕ!

Португалия обаче все още няма титла на сметката си и е пред угрозата да изравни антирекорда на Югославия, която е единствената страна до момента с повече от един финал на сметката си, но без титла.

Португалия в момента е носител на един от тъжните рекорди на европейски първенства - най-много изиграни мачове в турнира без да е печелен трофея (34). Иначе рекордьор по мачове в този турнир е Германия с 49.

България също е носител на рекорд, който нито един отбор не би искал да притежава - няма тим с повече мачове на европейски първенства без да е излизал от груповата фаза.

И в двете си участия на Евро 96 и Евро 2004 "лъвовете" не се класират за елиминациите, като със същата печалба съдба вече могат да се похвалят Австрия (2008 и 2016), Украйна (2012 и 2016) и Шотландия (1992 и 1996).

Всичко най-важно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички