На Балотели му е лесно да определи най-добрите 11 за Европейското по футбол


На Балотели му е лесно да определи най-добрите 11 за Европейското по футбол

2523 0

Марио Балотели не попадна в състава на Италия за Европейското първенство по футбол 2016 и ще бъде част от него единствено като колумнист за международния портал Goal.com.

Балотели имаше труден сезон в Ливърпул и Милан и така и не успя да впечатли Антонио Конте достатъчно, за да попадне в списъка му за турнира.

Не е лесно да впечатлиш Конте, дори да си най-резултатният италиански нападател, както разбра Себастиан Джовинко, чиито 30 гола в МЛС не му донесоха повиквателна.

ИЗБРАНИЦИТЕ НА КОНТЕ ЗА ЕВРО 2016

Балотели бе помолен, вече в ролята си на анализатор, да избере най-добрата единайсеторка на Европейското по футбол във Франция.

На вратата той е поставил сънародника си Джанлуиджи Буфон, с когото заедно плакаха след финала на Евро 2012 и тежкия разгром с 0:4 от Испания. На десния бек е друг италианец – Алесандро Флоренци, забил гол от центъра на Барселона по-рано през вече миналия сезон в Шампионска лига.

Джером Боатенг и Серхио Рамос очаквано са признати от Балотели за най-добрите централни защитници, а от ляво е австрийската звезда Давид Алаба. Пол Погба и Лука Модрич са двойка вътрешни полузащитници, а Гарет Бейл, Антоан Гризман и Кристиано Роналдо са тризъбеца пред тях.

Балотели очевидно е фен на атакуващия футбол, защото пред звездното трио в атака той е поставил като типичен таран Златан Ибрахимович.

Всичко най-интересно за Европейското първенство по футбол научавайте в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички