Ла Фурия се развихри и отнесе Турция с 3:0


Ла Фурия се развихри и отнесе Турция с 3:0
Снимка: Getty Images/Gulliver

5375 0

Испания разпиля Турция и записа първа убедителна победа  с 3:0 на Евро 2016. Отборът на Дел Боске през цялото време контролираше двубоя, а турският тим нямаше никаква идея как да подобри представянето си.

През първото полувреме испанците вкараха 2 гола в рамките на 3 минути, а в началото на втората част Мората направи резултата класически. Третия гол бе от засада, но това не повлия по никакъв начин на развитието на двубоя, защото Турция така и не застраши вратата на Де Хеа. В последните минути Ла Фурия намали темпото и просто изчакваше двубоя да свърши.

Испанският тим вече има пълен актив от 6 точки и е сигурен 1/8 финалист.

Първо полувреме

Още в първата минута капитана на испанския тим Серхио Рамос си изкара жълт картон заради нарушение в центъра на терена. В 6' Алваро Мората опита далечен изстрел, но той не затрудни вратаря на Турция Бабджан. Голмасйторът от срещата с Чехия Жерар Пике  след изпълнение на корнер, не успя да отправи хубав удар с глава.

Турция се опитва да организира постепенни атаки, но чисти голови положения до момента липсват. Двата отбора играят по-предпазливо, като дебнат за организирането на контраатаки.

Удар на Хакан Чалханоглу от фаул мина над вратата на Де Хеа. Минута след това в 29' страхотен шут на Нолито от границата на пеналта мина на сантиметри от гредата.

В 34' Алваро Мората откри резултата, след перфектно центриране на Нолито. Мората пък бе оставен напълно непокрит в наказателното поле и не сгреши при удара с глава.

 

Само 3 минути по-късно Мехмет Топал сгреши фатално, като не успя да изчисти с глава, сле центриране на Фабрегас. Вместо това остави топката за Нолито, който бе сам срещу Волкан, и вкара за 2:0.

До края на полувремето Ла фурия задържа инициатива и изцяло контролираше случващото се на терена.

Второ полувреме

Още в началото на полувремето испанците попариха всякакви надежди за тима на Турция, като отбелязаха трети гол, но той бе от засада. В 47' Мората отбеляза за втори път и направи резулатата класически. Жорди Алба получи отляво от Иниеста, но той бе в явна засада, която обаче не бе видяна от страничния рефер.

Селекцията на Дел Боске продължи да владее топката и да контролира двубоя, а Турция просто няма идеи как може да организира по-опасно атака и да върне едно попадение. Това не остана незабелязано и от турските фенове, които освиркваха звездата на тима Арда Туран при всяко докосване на топката.

Последните минути испанците намалиха темпото и просто изчакваше двубяот да приключи. Първата грешка в защитата на европейския шампион бе в 87 'Шахан изскочи зад защитата, но в последния момент Аспиликуета се върна и блокира удара му.

Стартови състави

Селвкционерът на Испания Висен дел Боске още вчера заяви, че двубоя ще стартира със същите 11 футболисти от мача с Чехия. В лагера на Турция пък има само една промяна. Бурак Йълмъз започва на мястото на Дженк Тосун.

Испания: 13.Давид Де Хеа, 3.Жерар Пике, 5.Серхио Бускетс, 6.Андрес Иниеста, 7.Алваро Мората, 10.Сеск Фабрегас, 15.Серхио Рамос, 16.Хуанфран, 18. Жорди Алба, 21.Давид Силва, 22.Нолито.

Турция: 1.Вулкан Бабаджан, 3.Хакан Балта, 6.Хакан Чалханоглу, 7.Гьокан Кьонюл, 8.Селчук Инан, 10.Арда Туран, 14.Огюзхан Йозюкуп, 15.Мехмет Топал, 16.Озан Туфан, 17.Бурак Йълмъз, 18.Санер Еркин.

Съдия на мача е Милорад Мажич от Сърбия.

 

Преди двубоя

В първия си двубой Ла фурия спечели с късен гол срещу Чехия, а тази вечер ще търси дори и по-убедителна победа.

Статистиката показва, че Турция е удобен съперник за испанците. Турция има една единствена победа над европейския шампион и тя е от преди 62 години. 

Предвид показаното от турския тим срещу Хърватия, то задачата им няма изобщо да е лесна. Ако искат да запазят някакви шансове за класиране напред в турнира. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички