Идиоти! Англичаните се предадоха пред исландците (ВИДЕО)


Идиоти! Англичаните се предадоха пред исландците (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

4014 0

Английският национален отбор записа поредното си срамно представяне на европейски първенства и стана жертва на дебютанта Исландия на осминафиналите. "Викингите" спечелиха по крайно сензационен начин с 2:1 над считаните за суперфаворити англичани, което беше една от най-големите изненади изобщо на еврофиналите.

Уейн Рууни откри резултата от дузпа още в 3-ата минута, но това изобщо не помогна на британците да задържат контрола върху събитията. Още в 6-ата Сигурдсон възстанови равенството между двата тима, а в 18-ата целият футболен свят беше втрещен - с една от контрите си Исландия стигна до втори гол чрез прекрасен удар на Сигтирсон.

Англия така и не създаде чисто голово положение до края на мача и съвсем резонно отстъпи на скандинавците, въпреки че преди началото на срещата подобен изход изглеждаше немислим.

Англичаните поведоха изненадващо след много глупава дузпа, създадена от вратаря на Исландия, който направи необмислено нарушение срещу Стърлинг. Играчът на Сити нямаше да може да отиграе топката в наказателното поле, но я достигна малко преди да излезе в аут, а вратарят го фаулира безкомпромисно.

Рууни бе хладнокръвен от бялата точка и даде аванс на Англия с 1:0. 

Само 120 секунди по-късно обаче Арнасон с глава по прекрасен начин насочи топката с глава на далечната греда, а там Сигурдсон с едно докосване прати кълбото в мрежата за 1:1.

Англичаните обаче не можаха бързо да се съвземат от ранно инкасираното попадение и добър удар на Деле Али мина на сантиметри над гредата.

В 18-ата минута обаче исландците се поздравиха с второ попадение "от нищото", след като докараха топката до дъгата на пеналтерията, а оттам Сигурдсон с прекрасен и премерен изстрел преодоля Харт - 1:2!

До края на полувремето феновете на Англия бяха изумени - техните любимци не успяваха да създадат даже една сносна атака, с която да индикират, че имат интерес да променят резултата.

В първите минути на втората част англичаните продължаваха да търсят верния път към вратата, но чистите положения така и не се материализираха.

"Трите лъва" се озоваха в истинска беда към края на срещата, защото часовникът стремително се насочваше към 90-ата минута, а англичаните изглеждаха все по-беззъби.

Дори в 84-ата минута исландците организираха достатъчно добра контра, за да застрашат отново вратата на Джо Харт, но Арнасон предизвика отлична намеса на вратаря.

В крайна сметка англичаните продължиха да бъдат крайно импотентни и логично инкасираха най-срамното си поражение в историята (може би).

Състав на Англия:

Харт, Уокър, Роуз, Кейхил, Смолинг, Стърлинг, Кейн, Рууни, Стъридж, Дайър, Али

Състав на Исландия:

Халдорсон, Севарсон, Гудмундсон, Бярнасон, Сигторсон, Сигурдсон, Арнасон, Бодварсон, Гунарсон, Скуласон

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички