Ходжсън ли е глупак или тези, които го наеха срещу 20 милиона евро?


Ходжсън ли е глупак или тези, които го наеха срещу 20 милиона евро?

2258 0

Рой Ходжсън е най-критикуваният човек на планетата в момента (може би извън Дейвид Камерън), но дали наистина той е виновен за провалите на Англия?

Под негово ръководство "трите лъва" записаха най-убедителните си участия в квалификациите (и за Мондиал, и за Евро), но групите, в които попадаха Рууни и компания, бяха доста лесни. На големите форуми Англия се провали тотално, след като на Мондиал 2014 отпадна отново в началото на елиминациите, а на Евро 2016, както всички знаем и все още се смеем, отпадна от Исландия.

Ходжсън обаче не е виновен. Той винаги е бил и ще бъде посредствен треньор, така че умниците в английската ФА са най-големите виновници.

Те го наеха, след като вече се беше провалил в един от най-големите клубове в света - Ливърпул. Ходжсън никога не е постигал значими успехи като треньор, но въпреки това се сдоби с едно от най-мечтаните места за работа - селекционер на Англия.

ВИЖТЕ ФАВОРИТИТЕ ЗА НАСЛЕДНИК НА ХОДЖСЪН

За това си удоволствие, което самият той никога не е очаквал да усети, той получи и 5 милиона евро годишно. Така, за 4-те си години начело на "трите лъва" Ходжсън остана посредствен, Англия остана посредствена, но банковата сметка на треньора се увеличи с 20 милиона евро.

Нека са му честити на Рой тези няколко милиона, които напълно си заслужи, защото "умниците" във ФА така решиха. Да са честити милионите и на следващия селекционер на Англия - всички сме наясно, че и той няма да спаси "трите котета"... пардон, "трите лъва".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички