Гризман срещу Роналдо, част II - битката не е само за златото на Евро 2016


Гризман срещу Роналдо, част II - битката не е само за златото на Евро 2016
Снимка: Guliver/GettyImages

3974 0

Преди по-малко от месец Антоан Гризман и Кристиано Роналдо се изправиха във финала на Шампионска лига. Двубоят беше решен в дузпи, които ощастливиха играчите на "белия балет", а в редовното време френският нападател пропусна дузпа в полза на Атлетико, която можеше да донесе титлата на "дюшекчиите".

Тогава Роналдо стигна до заветния връх, но сега, месец и половина по-късно, Гризман има шанс да вземе своя реванш от португалската суперзвезда. Нападателят собственоръчно уби немската надежда за европейска титла с два гола и си уреди мач реванш срещу Роналдо, който ще реши не само съдбата на титлата, но и на "Златната топка".

Няма да повярвате колко слабо играе Португалия срещу Франция

До момента Гризман е с 6 гола и 2 асистенции в турнира и засенчва абсолютно всички останали, дори Кристиано Роналдо. Португалецът е с 3 гола и 3 асистенции, а приносът на двамата към класирането на страните им за финал е огромно.

Така, финалът на 10-и ще реши и съдбата на "Златната топка". Сред фаворитите до скоро бяха Луис Суарес и Лионел Меси, но и двамата претърпяха сериозни удари през лятото. Суарес се контузи и Уругвай отпадна още в груповата фаза на Копа Америка. Меси беше най-добрият играч на Аржентина, но на финала и той се провали, а след като обяви отказването си от националния отбор, акциите му за отличието паднаха драстично.

Новак във Висшата лига стяга селекция за стотици милиони!

Така сред фаворитите, още около четвъртфиналите, останаха Гризман и Роналдо. Двамата надградиха върху това, след като в полуфиналите Кристиано вкара страхотен гол и даде асистенция за 2:0 над Уелс, докаго Гризман вкара общо 5 гола в елиминациите на Евро 2016 - немислимо постижение предвид сериозното внимание, което обръщат защитите на него.

В момента Гризман е с едни гърди пред Роналдо за отличието с цялостното си представяне през сезона. Но ако Португалия успее да вземе европейската титла, а Роналдо допринесе за това, то Гризман ще остане с много малки шансове за отличието. Не защото е по-слаб от Роналдо през 2016 година, но защото ще е загубил двете най-големи отличия за годината от отбори, в които блести името на португалската суперзвезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички