И без Роналдо Португалия разплака Франция във финала на Евро 2016 (ВИДЕО)


И без Роналдо Португалия разплака Франция във финала на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

8503 0

Контузията на Кристиано Роналдо още в 10-ата минута вдъхнови Португалия да направи нещо историческо - да победи домакина Франция с 1:0 след продължения във финала на Евро 2016 на "Стад дьо Франс".

Златното попадение реализира Едер в 109-ата минута с фамозен изстрел от 30-ина метра, който матира Уго Льорис. Така "мореплавателите" спечелиха първата си европейска титла, а Франция не можа да зарадва феновете си в "домашното" първенство.

Роналдо може и да изпусна екшъна в голямата му част, но с поведението си дори извън терена се доказа като истински лидер. Неговите съотборници обаче не допуснаха нито за миг да се държат като аутсайдери на терена и достигнаха своя звезден триумф.

Мачът

Въпреки по-активните дейстия на французите в първите минути, португалците отправиха първия удар в мача - Седрик с чудесно извеждащо подаване от дълбочина предостави на Нани топката в наказателното поле, но изстрелът му мина над горната греда.

Малко по-късно отговорът не закъсня, след като Погба направи впечатляващ пробив през средата на терена и предостави на Пайе, който продължи акцията отляво. В последствие Гризман бе изведен на стрелкова позиция в пеналтерията, но бе крайно неточен от малък ъгъл.

Първото истинско класно спасяване бе на Руй Патрисио в 9-ата минута, след като Димитри Пайе предостави на Гризман отличен шанс да обстрелва вратата, но стражът се прояви на висота.

Най-големият проблем за португалците в първия четвърт час бе контузията на Кристиано Роналдо, който видимо изпитваше болки, но стисна зъби и се върна на терена.

Пет минути по-късно Роналдо отново се строполи на тревата и дори се потопи в сълзи, но все пак намери сили отново да се завърне в игра, след като получи медицинска помощ извън терена.

В крайна сметка обаче в 25-ата минута Роналдо не издържа и вече трябваше окончателно да бъде сменен, защото не можеше да продължи игра. Всички на "Стад дьо Франс" изпратиха героя на "мореплавателите", който плачеше на носилката, а на негово място се появи Рикардо Куарешма.

УЖАСЯВАЩОТО ИЗКРИЯВАНЕ НА КРАКА НА РОНАЛДО

В 32-ата минута действащият отлично до момента Муса Сисоко се обърна великолепно в наказателното поле, преди да нанесе топовен изстрел, който Патрисио отрази майсторски.

Това се оказа и последното струващо си да се отбележи събитие през първото полувреме, което приключи без регистриран гол.

След почивката мачът продължи да не бъде особено вълнуващ, но португалците се държаха много солидно и изобщо не позволяваха на съперника да доближава вратата им. Гризман успя да се измъкне на стрелкова позиция в 58-ата минута, но стреля и оплете топката във външната страна на мрежата.

Юго Льорис и Руй Патрисио имаха по едно положение, което трябваше да спасят на всяка цена, като се справиха блестящо. Патрисио отрази отличен изстрел на Жиру, след като малко по-рано Коман бе сложил топката на главата на Гризман, но той от 4 метра не намери очертанията.

Нани в 80-ата минута с атрактивна задна ножица предизвика великолепна реакция от страна на Льорис. В 83-ата пък Сисоко с бомбен шут от 25-26 метра видя как Патрисио се проявява като майстор на вратата.

В 91-ата минута цяла Франция изтръпна, когато Жиняк се завъртя пред малкия пенал и с отлична техника си освободи позиция за стрелба. Изстрелът му срещна близката греда и по този начин лиши "петлите" от уникален шанс да триумфират.

В първото продължение най-доброто положение бе в актива на португалците, след като Едер с глава засече опасно центриране от корнер, но Льорис отрази майсторски.

В 107-ата минута Едер игра с ръка пред пеналтерията, но съдията помисли, че Кошчелни е действал непозволено и отсъди фаул за Португалия.

Герейро с изненадващо изпълнение разтресе гредата, но само 60 секунди по-късно Едер се превърна в герой за отбора си. Той пое топката на около 30 метра от голлинията и с безпощаден изстрел разстреля Льорис за 0:1!

Състав на Португалия:

Руй Патрисио, Пепе, Фонте, Герейро, Роналдо, Марио, Уилям Карвальо, Ренато, Нани, Седрик, Силва

Състав на Франция:

Льорис, Евра, Гризман, Пайе, Жиру, Матюйди, Погба, Сисоко, Саня, Кошчелни, Умтити

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички