Франция и Швейцария спукаха топката на Евро 2016


Франция и Швейцария спукаха топката на Евро 2016
Снимка: Guliver/GettyImages

2615 0

Френският национален отбор си подпечата класирането на осминафиналите на Евро 2016 с равенство 0:0 с Швейцария в последния си двубой от груповата фаза. "Петлите" събраха 7 точки и се усамотиха на първа позиция в Група А, следвани от "часовникарите", които са с 5.

Албания надви Румъния по същото време с 1:0 и по този начин с 3 точки се нареди на трета позиция в крайното класиране, с което загатна, че може да участва на осминафиналите.

На два пъти френските звезди уцелваха гредата на швейцарската врата, но се оказа, че не се достатъчно съсредоточени, за да стигнат до победата.

Французите бяха много по-активни в първия четвърт час и създадоха две положения пред вратата на противника. В 14-ата минута Пол Погба в мощен изстрел от около 25 метра разтресе напречната греда и пропусна най-изгодната възможност да осигури аванс на тима си.

Погба пое ролята на лидер през първото полувреме и дори изчисти пред голлинията топката след опасно центриране от корнер, което се яви най-доброто положение за Швейцария преди почивката.

В 30-ата минута Рикардо Родригес си помогна с ръка, за да укроти топката в наказателно поле, но съдията изобщо не реагира и ситуацията бе подмината.

След почивката французите продължаваха да бъдат доста по-активни от съперниците си. Гризман направи страхотни пасове с Погба, след което размени подавания с Жиняк и се откри на стрелкова позиция, за да стреля неточно.

Двубоят продължи да се развива в руслото на досегашните мачове от Евро 2016 - без особено много положения и интензивно темпо, с което да привлича феновете.

В 75-ата минута французите стигнаха болезнено близо до откриване на резултата, но отново гредата се оказа на пътя на топката. Пол Погба направи феноменален пробив по дясното крило и центрира по великолепен начин в наказателното поле. Пайет (влязъл като резерва) намери топката от въздуха, но я прати в напречната греда и пропусна да донесе аванс на "петлите".

В крайна сметка французите не стигнаха до ново голово положение и се задоволиха с равенството, което уреждаше идеално и двата тима.

Състав на Швейцария:

Зомер, Родригес, Джуру, Шер, Лихтщайер, Джака, Бехрами, Мехмеди, Джемайли, Шакири, Емболо

Състав на Франция:

Льорис, Саня, Рами, Кошчелни, Евра, Сисоко, Кабай, Погба, Коман, Гризман, Жиняк

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички