Германия пропусна да съсипе Северна Ирландия, но все пак се класира на 1-о място


Германия пропусна да съсипе Северна Ирландия, но все пак се класира на 1-о място

3892 0

Германия спечели група "C" на Евро 2016, след като воденият от Йоахим Льов тим спечели минимално с 1:0 срещу Северна Ирландия в последния си мач от груповата фаза на тима.

Единственото попадение беше дело на резервата в първите два мача Марио Гомес, който след прекрасен пас на Мюлер донесе 3-те точки на тима.

Световните шампиони обаче трябва да имат едно наум в следващите си мачове, защото нападателите на Маншафта профукаха редица добри положения. Трябва да се отчете и фактът, че вратарят на ирландците изигра отличен двубой, а с това запази и шансовете им за класиране на осминафиналите.

До момента Албания и Северна Ирландия са единствените отбори с по 3 точки, но ирландците имат по-добра голова разлика и, ако още един отбор, който е с отрицателна голова разлика и общо 3 точки се нареди на 3-о място, воденият от Майкъл О'Нийл тим ще се класира напред.

Германия е първа в класирането и чака своя съперник, след като изпревари Полша по голова разлика.

Двубоят може да следите НА ЖИВО в Sportlive.bg

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Германия почна вихрено срещата и до 12' изпусна 3 чисти голови положения. Първото се откри пред Томас Мюлер, който беше изведен сам срещу вратаря от Кедира. Той обаче поведе топката по-дълго от необходимото и стреля право във вратаря.

Второто положение беше в полза на Йозил, който овладя хубаво в пеналтерията и стреля, но вратарят с крак изби. В 11' и Гьотце уцели вратаря, а при добавката на полу-празна врата Кимик стреля над вратата.

Немската доминация продължи и в 22' Томас Мюлер направи втория си непростим пропуск, след като сам срещу вратаря прати топката встрани от вратата. Малко по-късно греда удари Марио Гомес - все още 0:0 на "Парк де Пренс".

Все пак в 30' гол падна. Томас Мюлер отново получи в пеналтерията, където мина покрай един защитник, но беше затворен от вратата. Звездата на Байерн показа отличен нюх, след като подаде на открития Гомес, който беше с лице към вратата - удар и 0:1 за световните шампиони.

Северна Ирландия обаче не промени начина си на игра. Представителите на Великобритания продължиха да играят твърде защитно, а Мюлер удари още една греда. Световните шампиони пропиляха още два отлични шанса чрез Гомес, а Германия се оттегли на почивка само с 1 гол аванс.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част се разви по същия начин, по който и първата. Бундестимът атакуваше мощно, като на два пъти вратарят на Северна Ирландия се отчете с почти невъзможни спасявания, едното от които отново срещу Мюлер.

Северноирландците продължиха да са прекалено анемични в нападение и нямаха никакви шансове за отбелязване на гол. Поради тази причина Льов извади Боатенг от игра 15 минути преди края, за да му даде малко почивка преди фазата на елиминациите.

В 80' Германия пропусна да вкара още едно попадение, след като Кимих центрира отлично в пеналта, където Гомес с глава засече, но отново МакГоверн се отчете с блестящо спасяване.

Стартови състави

Северна Ирландия: МакГоверн, Хюз, МакАули, Каткарт, Еванс, Далас, Норууд, Дейвис, Еванс, Уорд, Уашингтон

Германия: Нойер, Кимик, Боатенг, Хумелс, Хектор, Кедира, Кроос, Йозил, Гьотце, Гомес, Мюлер

Neuer - Kimmich, Boateng, Hummels, Hector - Khedira, Kroos - Müller Ozil, Gotze - Gomez

Положението в групата е интересно, след като Германия е лидер с 4 точки в своя актив и голова разлика 2:0. Именно заради това Маншафта е №1, а Полша със същия актив е на 2-о място.

Северна Ирландия обаче може да обърка сметките на всички. Дебютантът на европейски първенства спечели с 2:0 срещу Украйна и може да се класира на осминафинал, печелейки точка срещу световния шампион. Включително и загуба може да даде шанс на северноирландците да се класират напред, като те ще изпреварят Албания, при условие че не загубят с повече от 3 гола.

Германия обаче ще търси победа, след като световните шампиони стигнаха само до 0:0 срещу Полша, което оставя борбата за първото място нерешена, особено като се има предвид че "Дружина полска" играят срещу вече отпадналата от сметките Украйна.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички