"Бразилски" гол прати Италия на елиминациите на Евро 2016


"Бразилски" гол прати Италия на елиминациите на Евро 2016

3782 0

Италия е вторият осминафиналист на Евро 2016, след като "скуадра адзура" постигна изключително ценен успех с 1:0 над Швеция във втория си мач от груповата фаза на шампионата. 

Единственото попадение в срещата беше дело на Едер в 88', след като през почти целите 90 минути положения липсваха, а единствено Пароло имаше добър шанс, уцелвайки гредата в 83'.

Това беше първи успех за Италия във втори мач на голямо първенство от 16 години насам, като възпитаниците на Антонио Конте спокойно могат да си гарантират първото място още утре, при условие че Белгия и Ейре не се победят.

Швеция остава единственият отбор без точен удар по време на първенството и ще трябва да търси задължителна победа над Белгия, за да се класира напред в турнира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Скуадра адзура" почна в типичния си стил, залагайки на пробиви по крилата и преса в собствената си половина. В първите няколко минути се стигна до две опасни центрирания, но в единия случай Исаксон успя да избие, а в 7' защитник изби пред погледа на Грациано Пеле.

В 19' италианците осъществиха страхотна атака, която можеше да завърши с гол. Кандрева центрира отлично в пеналтерията, където Исаксон успя да боксира. Топката обаче стигна до Флоренци, който с чудесно обръщане край аутлинията мина покрай Линдельоф и стигна до малкото наказателно поле. В последния момент обаче топката му беше отнета.

"Тре кронур" продължи да се мъчи в предни позиции, тъй като италианците бяха отлично подредени в защита. Чистите голови положения липсваха и пред двете врати, а играта беше и често накъсвана от играчите на двата тима. Така преминаха най-скучните 45 минути на Европейското по футбол - 0:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Скуката властваше и в първите 15 минути от втората част, въпреки по-сериозните набези на шведите в половината на Италия. Антонио Конте пък пръв се реши на смяна и в 61' пусна в игра Симоне Дзадза.

Най-доброто положение дойде в 71', когато шведите едва не стигнаха до гол. Екдал центрира в пеналтерията, където Ибрахимович на далечната греда от метър стреля високо над вратата. В този момент прозвуча сигнал за засада, но въпреки това пропускът на Златен беше невероятен.

Най-накрая в 82' феновете на футбола видяха положение в мача, когато Джакерини с отлично центриране намери Марко Пароло. Той се бе освободил от защитник и с глава стреля, но прати топката в гредата на вратата, пазена от Исаксон.

В 89' обаче "скуадра адзура" се добра до попадение. Едер с прекрасен удар преодоля Исаксон и с поредния късен гол на Евро 2016 даде аванс на своите - 1:0 за Италия.

В последните секунди на продължението главният рефер на двубоя имаше пълно право да отсъди дузпа в полза на Швеция за задържане и груба игра на Киелини в пеналтерията, но сигнал от рефера не последва - 1:0 и край на двубоя.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Италия: Буфон, Барзали, Бонучи, Киелини, Флоренци, Пароло, Де Роси, Джакерини, Кандрева, Пеле, Едер

Швеция: Исаксон, Линдельоф, Йохансон, Гранквист, Олсон, Ларсон, Шелстрьом, Екдал, Форсберг. Гуидети, Ибрахимович

Лидерът на Италия Джиджи Буфон е единственият от тогавашния отбор на Италия, който ще играе и днес, но желанието за мъст и за победа на никой със синя фланелка не бива да се поставя под въпрос.

При успех и днес "адзурите" ще си гарантират достигане до осминафиналите, докато "Тре Конур" ще чакат късна развръзка в последния ден от груповата фаза.

Селекционерът на Италия Антонио Конте сподели, че не планира да прави много промени, като очакванията са единственото ново лице в титулярния състав да бъде халфът Алесандро Флоренци. Грациано Пеле е готов за игра и вероятно отново ще води атаката на италианците. Редом до него ще бъде и Едер, като се очаква Дзадза и Имобиле да останат отново на пейката.

Мачът срещу силен противник е шанс за звездата на Швеция Златан Ибрахимович да блесне и да се реабилитира пред феновете за невзрачното си представяне срещу Ирландия.

ДВУБОЯ МОЖЕТЕ ДА ПРОСЛЕДИТЕ НА ЖИВО В SPORTLIVE.BG.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички