Белгия се развихри и показа мускули на Евро 2016 (ВИДЕО)


Белгия се развихри и показа мускули на Евро 2016 (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2690 0

Белгийският национален отбор се реваншира пред феновете си за слабото представяне срещу Италия и постигна първа победа на Евро 2016. Звездите на Матс Вилмотс сразиха 3:0 Ейре във втория си двубой на еврофиналите и поне засега даде нови основания да бъде считан за фаворит на турнира.

"Червените дяволи" се развихриха след почивката и в 48-ата минута след асистенция на Кевин де Бройне съсипаният (заслужено) от критики Ромелу Лукаку откри резултата с майсторски изстрел от дъгата на наказателното поле.

В 61-ата минута пък след центриране на дебютанта Тома Муние се стигна до втори гол, след като Аксел Витсел изскочи от дълбочина и с глава за втори път прати кълбото в мрежата на Ейре.

В 70-ата минута отлична контраатака, вдъхновена от Еден Азар, завърши с негова асистенция на чиста позиция за Лукаку, който хладнокръвно реализира за 3:0. Това цифрово изражение е най-убедителното на Евро 2016, след като снощи Испания размаза Чехия със същия резултат.

Така Белгия постигна първата си победа на европейски първенства от Евро 2000 насам (те не са участвали оттогава), като събра 3 точки в класирането, а Ейре остава с 1, спечелена при равенството 1:1 с Швеция. Лидер е Италия с пълен актив от 6, а Швеция също е с 1 пунк, но по-добра голова разлика (1:2 срещу 1:4) от "червените дяволи".

Мачът

Само четирима души на терена не са футболисти от английската Висша лига - Аксел Витсел, Яник-Ферейра Караско, Томас Вермален и Мюние (но Вермален има достатъчно дълъг стаж в Премиършип с Арсенал).

Първият четвърт час напълно продължи тенденцията на Евро 2016 мачовете да стартират със скучни безинтересни действия и без нито едно положение пред двете врати.

В 21-ата минута обаче белгийците избухнаха и трябваше да поведат в резултата, след като топката бе сервирана в наказателното поле на съперника, но защитниците в зелено не я изчистиха адекватно.

Тя попадна в обсега на непокрития Азар, но той стреля страшно разочароващо над вратата от 7-8 метра и изтърва чист гол.

Това се оказа единствената ситуация през първото полувреме, която заслужава някакво внимание. Срещата бе толкова скучна, че обективите на камерите често поглеждаха към трибуните.

Там поне гледката бе привлекателна - въпреки че белгийски фенове участваха в улични боеве преди мача, на стадиона в Бордо имаше много мирни привърженици от двата отбора, които заедно подкрепяха любимците си.

В 48-ата минута обаче скучният мач загатна, че може да стане интересен, защото Кевин де Бройне направи великолепен пробив по дясното крило и подаде на дъгата на пеналтерията за Лукаку. Той пък си нагласи топката за левия крак и по прекрасен начин с гол затвори устата на критиците си след слабата му игра срещу Италия - 1:0.

В 61-ата минута Белгия на практика си подпечата победата с отбелязване на втори гол, отново дошъл след центриране, но този път с по-постепенна атака. Тома Муние получи кълбото на ъгъла на пеналтерията и центрира отлично към точката за дузпа за Витсел, който изскочи от дълбочина и с глава прониза мрежата на Ейре за 2:0.

В 70-ата минута "червените дяволи" довършиха съвсем съперника си с перфектна контраакция, завършена с точен удар за 3:0. Муние отне топката и веднага пусна в перспектива вдясно за Азар, който направи за смях противников играч и се понесе към наказателното поле. Последва подаване за непокрития на дузпата Лукаку, който хладнокръвно се разписа за 3:0 и се изравни с Гарет Бейл, Дмитри Пайет, Алваро Мората и румънеца Станку при голмайсторите в турнира.

Състав на Белгия:

Куртоа, Алдеруайрелд, Вермален, Фертонген, Витсел, Де Бройне, Азар, Караско, Мюние, Дембеле

Състав на Ейре:

Рандолф, Колман, Кларк, О'Шей, Уилън, МакКарти, Лонг, Хендрик, Уорд, Брейди, Хулахан

Всичко най-интересно за Евро 2016 следете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички