Анчелоти посочи печелившата тактика на Европейско първенство по футбол 2016


Анчелоти посочи печелившата тактика на Европейско първенство по футбол 2016

1594 0

Само няколко дни остават до старта на предстоящото във Франция Европейско първенство по футбол 2016. Карло Анчелоти ще бъде натоварен по време на шампионата, едновременно като коментатор за италиански телевизии и като "скаут" на Байерн Мюнхен.

Италианският специалист хвърли светлина коя според него ще е най-печелившата тактика по време на шампионата - контраатаката. За пример той даде най-вече шампиона на Висшата лига - Лестър.

"Когато погледнете сезонът и различните шампионати на водещите първенства в Европа, след това погледнете и турнира във Франция, смятам, че Евро 2016 ще бъде надпревара, за която ще бъде подходящ един стил на игра. Това ще бъде шампионатът на контраатакуващия футбол", заяви Карло Анчелоти.

Ройс обясни причините да пропусне Евро 2016

"Спомнете си как Лестър спечели Висшата лига този сезон, чрез контраатаки, срещу тимове със скорост и агресия. Същото може да се каже и за Атлетико Мадрид, който стигна до финала на Шампионската лига. Отборите позволяваха на съперника да владее топката, след като заемаха позиции в защита, след това отнемаха топката и бързо контраатакуваха.и.

В националния на Англия Рой Ходжсън разполага с играч на Джейми Варди, играч, който през целия сезон тормозеше защитниците и се справяше добре в това отношение. Харесвам Варди и при правилно използване на този играч на терена, той може да донесе много на тима", сподели още дон Карло.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички