Словения съсипа мечтите на България насред София


Словения съсипа мечтите на България насред София
Снимка: БГНЕС

8567 0

Националният отбор на България не успя да се справи с тима на Словения в последния си мач от турнира Лига на нациите. Играчите на Петър Хубчев завършиха 1:1 със Словения на националния стадион "Васил Левски" в среща от Лига С на надпреварата.

В другата среща от нашата група Норвегия се наложи като гост над Кипър с 2:0 и по този начин спечели групата и ще играе в плейофите за класиране на Евро 2020.

Тимът на България игра атакуващо през цялата среща. Първото попадение обаче падна чак в 69', когато Галин Иванов, който се появи като резерва, се разписа. Малко след това обаче гостите изравниха и сложиха край на шансовете ни за участие в следващата фаза.

Първата опасност в срещата бе за Словения. Миха Зайц стреля от границата на наказателното поле, но шутът му се оказа прекалено слаб и бе пресечен от Николай Бодуров. Две минути по-късно - в 8' Страхил Попов опита изстрел от далечна дистанция, който Белец спаси.

В 11' отново гостите бяха близко до попадение, след като Роман Безяк нахлу на скорост по левия фланг и центрира в наказателното поле. Там Вербич изпревари българската отбрана и стреля, но над целта.

4' по-късно Божиков изведе отлично Недялков по левия фланг, от където бранителят на Лудогорец върна по земя в наказателното поле към Костов, но ударът на младия нападател не намери целта.

В последните моменти на първата част Костадинов напредна по десния фланг и видя в ляво в наказателното поле свободния Спас Делев. Топката веднага бе отправена към Делев, но кълбото бе изчистено от защитник на Словения.

5' след подновяването на играта капитанът на "лъвовете" Ивелин Попов можеше да открие резултата. Той получи центриране и се извиси над всички, но топката попадна право в ръцете на Белец.

Галин Иванов, който се появи като резерва, откри резултата в 69'. Страхил Попов, който днес играе отлично, центрира към звездата на Славия, който оставен непокрит, с глава се разписа.

България тръгна да търси още голове и това доведе до попадение във вратата на Георги Петков. След центриране от ляво, Зайц пое в наказателното поле, обърна се и прати кълбото в далечния ъгъл - 1:1.

СЪСТАВИ:

България: Петков, Недялков, Божиков, Бодуров, Страхил Попов, Костадинов, Славчев, Димитров, Костов, Делев, Ивелин Попов

Словения: Белец, Скубич, Блажич, Мевля, Струна, Вербич, Ротман, Дервишевич, Иличич, Безяк, Зайц

Преди мача

България и Словения излизат в последния си мач от тазгодишното издание на Лига на нациите в груповата фаза. "Трикольорите" се борят за място в плейофите, където ще търсят качване в Лига В. За това обаче те днес ще се нуждаят задължителна победа, както и благоприятен резултат в мача между Кипър и Норвегия.

Двата отбора изиграха вече един мач помежду си на 6 септември, когато играчите на Петър Хубчев се наложиха с 2:1 като гост. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички