Слаба България се измъкна от поражение срещу Косово


Слаба България се измъкна от поражение срещу Косово
Снимка: БГНЕС

7743 0

Националният отбор на България остава без победа в квалификациите за Евро 2020. Това стана факт, след като "трикольорите" завършиха 1:1 с Косово при гостуването си в Прищина.

Васил Божиков даде аванс за България в края на първата част, въпреки че по-чистите положения бяха за домакините. През втората част Косово продължи да играе по-стабилно и стигна до изравнителното попадение 30' преди края чрез Арбер Зенели. До края на срещата отново по-добрите положения бяха за домакините, но до втори гол не се стигна, благодарение и на добрата игра на Николай Михайлов.

Голямо впечатление в срещата направиха и смените на Петър Хубчев. Вместо "лъвовете" да търсят победата в срещата, селекционерът реши да пусне в игра двама защитници в лицето на Петър Занев и Валентин Антов, които замениха съответно Спас Делев и Георги Костадинов.

Срещата започна с натиск на домакините от Косово. Още в 9' те можеха да поведат в резултата, след като Милот Рашица нахлу в наказателното поле и дори излъга Николай Михайлов, след което отправи удар към вратата. На правилното място обаче бе Антон Недялков, който изби в корнер.

В първите минути се видя и че домакините ще разчитат на по-остра игра. Кристиян Малинов извърши нарушение, след което без топка бе изблъскан на земята от играч на съперника, което обаеч не доведе до последствия. Последва грубо влизане на Войвода срещу Спас Делев, при което Антон Недялков изблъска съперника и двамата бяха декорирани в жълто.

В 36' и Николай Михайлов трябваше да показва класа. След пробив в средата на терена Цилина получи възможност да обстрелва от границата на наказателното поле, но българският страж показа добър рефлекс и изби.

Все пак статично положение се оказа ключово в срещата до момента и то дойде 6' преди почивката. Тодор Неделев центрира от корнер, а Васил Божиков бе изпуснат от защитата на домакините и даде аванс на "трикольорите". В радостта си играчите на Петър Хубчев вдигнаха високо екип на съотборника си Ивайло Чочев, който в мача с Черна гора получи изключително тежка контузия.

В последната минута от първата част отново Рашица се озова в стрелкова позиция и опита удар, но за втори пореден път стражът на Левски успя да опази вратата си и да запази аванса на "трикольорите".

И в продължението Ники Михайлов успя да запази самообладание, след като Войвода стреля от близко с глава, но не успя да насочи добре топката и стражът на България улови спокойно.

10' след подновяването на играта като по чудо домакините не изравниха. След лошо изчистване и щастлив рикошет в крака на Николай Бодуров, топката се озова в Мурики, който стреля по диагонала, а кълбото се спря в страничната греда. Последва и добавка, но този път топката се озова от външната страна на мрежата.

Натискът през втората част даде нов шанс на Косово след 16' игра. В 61' Зенели се възползва от грешка на Николай Бодуров, за да отправи удар, който Михайлов не успя да отрази - 1:1.

В хода на цялото второ полувреме домакините бяха по-добрият тим и като по чудо не стигнаха до успеха 3' преди края. След нарушение фронатлно срещу вратата на Николай Михайлов, Занели се нагърби с изпълнението на пряк свободния удар. Българският страж тръгна в другата посока, но за негов късмет топката премина на сантиметри от сглобката на вратата му.

В последните секунди на редовното време за трети пореден път Рашица бе оставен на стрелкова позиция и отново Николай Михайлов направи необходимото, за да опази вратата си.

Преди мача

Националният отбор на България излиза днес във втория си мач от квалификациите за Евро 2020. Съперник на "лъвовете" е тимът на Косово.

"Лъвовете" не стартираха по желания начин, като стигнаха изключително трудно до равенство 1:1 с Черна гора. Сега момчетата на Петър Хубчев ще трябва да докажат, че са допуснали негативен резултат, като постигнат успех в Прищина.

СЪСТАВИ:

Косово: Мурич; Войвода, Рахмани, Алити, Целина; Шала, Х, Крезиу; Рашица, Кололи, Зенели; Мурики

България: Николай Михайлов; Страхил Попов, Николай Бодуров, Васил Божиков, Антон Недялков; Симеон Славчев, Георги Костадинов; Тодор Неделев, Ивелин Попов, Кристиян Малинов; Спас Делев

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички