Страхотни "лъвове"! България ликува след победен старт в Лигата на Нациите


Страхотни "лъвове"! България ликува след победен старт в Лигата на Нациите
Снимка: БГНЕС

11834 0

На днешния празничен 6-и септември българският национален отбор по футбол зарадва феновете у нас, след като спечели тежкото гостуване на Словения с 2:1 в мач от първия кръг на новия международен турнир Лига на Нациите.

Мачът започна по перфектен за "лъвовете" начин, след като още в 3' Божидар Краев реализира фантастично попадение. Той се възползва от подаване на Десподов и със силен шут от 23 метра реализира в долния десен ъгъл.

В края на полувремето обаче защитата се пропука. Зайц беше изпуснат от Бодуров и Костадинов и засече с глава страхотно центриране от Йокич - 1:1 в 40'.

Все пак България стигна до още един гол. Попов пусна страхотен пас в наказателното поле, където Краев беше изпреварен от вратаря. Стражът обаче не овладя топката, крилото я отне и реализира на празна врата - 1:2 в 59'.

В следващите минути в герой за България се превърна Пламен Илиев, който се отчете с няколко прекрасни спасявания, благодарение на които запази крехкия аванс на гостуващата селекция - победа за България. 

Успехът е 1-и в гостуване за "лъвовете" от 2015 година насам, както и 3-и в 3 мача срещу Словения. В другата среща от групата Норвегия спечели с 2:0 срещу Кипър.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' България изненадващо поведе в резултата. Десподов овладя топката в центъра, мина покрай двама, а след това чукна топката за Краев. Той мигновено стреля от 23 метра, топката тупна пред вратаря и влетя в мрежата на Белец - 0:1.

След попадението Словения пое контрол върху събитията на терена, но футболистите в бяло не успяваха да преодолеят отбраната на България. "Лъвовете" обаче не се възползваха от празните пространства в съперниковата половина и с напредването на времето атакуваха все по-рядко.

В 40' за съжаление домакините съумяха да реализират гол, въпреки че не създадоха никакви положения в мача. След центриране от Скубич Костадинов изпусна Зайц, който с глава успя да прати топката в горния десен ъгъл на вратата, пазена от Пламен Илиев.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на вторите 45 минути Словения осъществи натиск и можеше да поведе в резултата след прекрасен удар на Куртич, но Пламен Илиев се отчете с блестящо спасяване, избивайки в корнер.

В 59' България отново успя да поведе в резултата. Ивелин Попов беше заобиколен от доста играчи в бяло, но с прекрасно подаване с външен фалц прати топката в наказателното поле за Божидар Краев. Вратарят Белец стигна пръв до топката, но не успя да я хване, Краев отне и вкара на празна врата - 1:2.

Словения натисна здраво след попадението, а на терена влезе и Роман Безяк - бившият голмайстор на Лудогорец. Пламен Илиев пък спаси нови две много опасни положения. Първо в 70' отрази много опасен удар на Безяк, а след това излезе и блокира нападател на Словения, който се озова сам срещу вратаря.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

СЛОВЕНИЯ (4-2-3-1): 1.Белец; 2.Скубич, 5.Струна, 17.Мевля, 13.Йокич; 10.Кампъл, 6.Кърхин; Зайц, 8.Куртич, 21.Вербич; 19.Шпорар

БЪЛГАРИЯ (4-2-3-1): 23.П. Илиев; 11.Бандаловски, 5.Бодуров, 4.Чорбаджийски, 15.Божиков; 7.Г. Костадинов, 6.Славчев; 19.Десподов, 12.Краев, 8.Неделев; 10. И. Попов

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Жребият отреди двата тима да са в група C заедно с отборите на Норвегия и Кипър. Какъв е форматът на новия турнир - четете тук! Що се отнася до предстоящия двубой Словения влиза като сериозен фаворит в мача, след като не загуби нито веднъж у дома по време на квалификациите за Мондиал 2018.

България обаче не е обречена в срещата. Освен че ще играе с невероятен нов екип, селекцията на Петър Хубчев ще разчита и на статистиката срещу Словения - два мача, две победи, пет отбелязани гола и нито едно допуснато попадение. При всички положения обаче ни очаква много интересна битка още на старта на Лигата на нациите.

Турнирът, имащ за цел да замени приятелските мачове, дава отличен шанс както на отборите от най-силните урни, така и абсолютния аутсайдер за място на Евро 2020. За целта трябва да бъде спечелена първо групата, а след това и плейофната фаза в съответна­та дивизия. За „лъвовете" това означава да изпреварят в крайното подреждане Словения, срещу която излизаме тази вечер, а също Норве­гия и Кипър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички